Am primit un mail. Un mail altfel, cu o rugaminte din suflet de la o persoana extraordinara, pe care o simt mereu aproape, sufleteste, chiar daca ne despart cateva mii de kilometri de distanta fizica. Ea este Alina, o parte din ceea ce inseamna proiectul Lumea Mare iar mai jos este mesajul ei.

„……am acceptat recent sa am ocup benevol de  pagina de FB a Asociatiei Copii Suflete Sperante, asa cum probabil ai  vazut de pe Facebook. Motivul pentru care am acceptat este faptul ca  proiectul are ca scop construirea unei clinici dedicate copiilor cu  deficiente neuromotorii. Persoanele implicate in aceast proiect sunt,  majoritatea, parinti ai unor astfel de copii, care au cheltuit sume  
foarte mari in strainatate pentru tratamentul celor mici.
Ideea lor e una foarte simpla: facand un calcul al cheltuielilor  facute pentru cei mici in strainatate, si-au dat seama ca ar fi in  puterea lor, ajutati de noi, sa construiasca un centrul medical pentru  copii cu afectiuni neuromotorii la Constanta. E nevoie de 50 000 de  donatii de cate 100 de RON. Pentru fiecare donatie se ofera un tricou,  inscriptionat cu un numar unic, de la 1 la 50 000. Iti atasez o  fotografie cu trei posesori de astfel de tricouri. Cu cat proiectul e  dus la capat mai repede, cu atat mai repede vor avea cei 50 000 de  copii cu tulburari neuromotorii din Romania parte de un loc in care sa  fie tratati cu tratamente de ultima generatie. Viata lor nu e una  usoara, cei care au parte de parinti care se pot zbate fac terapie  fizica acasa,cu mamele, restul…nici nu vreau sa ma gandesc. Privirea  celor din jur e de cele mai multe ori greu de suportat, pentru ca un  copil care e „altfel” nu e acceptat in mod firesc de cei din jur. As  
putea scrie fara oprire despre subiectul asta, dar ti-am furat deja  destul timp.

Cred ca banuiesti deja ce te rog: sa dai mai departe povestea lor. In  mod ideal, scriind un articol, sau, daca nu ai timp, pentru ca stiu ca  ne lipseste tuturor, sharuind site-ul asociatiei  (http://www.copiisuflete.ro/campania-50000-de-sperante) cu un scurt  comentariu pe FB. Vine Craciunul si oamenii sunt suntmai „inclinati” sa faca un bine. Ce cadou mai frumos  decat un tricou care da speranta copiilor nostri?

Da, Alina, sunt din toata inima alaturi de tine in acest proiect. Iar, voi, cititorii mei, poate va doriti cadou un asemenea tricou. Si dupa ce il primiti, haideti sa imi trimiteti aici, pe mailul blogului, la mydanii arond gmail punct com imaginile cu voi purtand tricourile respective, si sa facem o galerie foto. Ce parere aveti?

Pe Facebook ii gasiti aici. Iar pentru donatii, puteti opta pentru una din variantele pe care le gasiti aici. Cum primesc tricoul imi fac poza cu el, si va astept si pe voi sa imi trimiteti fotografiile voastre!