Nu exista data sa ma intalnesc cu Antoaneta si sa stam mai putin de doua – trei ore de vorba. E printre putinii oameni cu care as putea sta la povesti cat e ziua de lunga fara sa ma plictisesc vreo secunda. Si tot stand asa la povesti, despre viata, relatii, moda, filme, copii (si cum adunati copiii nostri tot fac vreo cinci, e clar ca subiectul este inepuizabil) si mai ales bijuterii, am constientizat ceea ce simtisem din prima clipa in care ne-am cunoscut.

Ca ceea ce conteaza cel mai mult si cel mai mult in realizarea oricarui obiect este sufletul. Acelasi lucru se intampla si in cazul ei. Fiecare bijuterie ce iese din mana ei are ceva din ea. Din personalitatea ei, din sufletul ei. Isi pune amprenta pe fiecare detaliu, le modeleaza cu migala, mai adauga si multa pasiune si rezulta un mix fabulos. Care nu poate fi purtat de oricine. Ci doar de acele femei, la fel ca ea, care simt, care traiesc si vibreaza pe aceeasi lungime de unda. Bijuteriile ei sunt toate bijuterii cu poveste si de poveste…

Ma tot gandesc de ceva vreme ce si cum sa fac sa marchez cumva cei patru ani care au trecut de la prim postare pe acest blog. Blog care aproape zi de zi a fost poarta mea catre lume, locul unde mi-am pus sufletul, sperantele, gandurile si pataniile si care, la ceas aniversar, pentru el, ar fi meritat mult mai mult din partea mea.

Sunt dependenta de povesti. De oameni frumosi, de lucruri frumoase, incarcate cu emotii, de gesturi frumoase si amintiri frumoase. Sunt sursa de inspiratie si de energie pentru mine. Hrana pentru suflet sau cum vreti voi sa ii mai spuneti. Nu prea mai sunt genul colectionar, nu ma mai agat de obiecte la fel cum o faceam inainte de copii, ba chiar as putea spune ca au ajuns cam pe ultimele locuri pe o lista a preferintelor, insa am cateva obiecte de care sunt iremediabil legata, tocmai datorita povestilor din jurul lor.

Unul din aceste obiecte este o bijuterie. Un pandantiv mai exact, primit acum 15 ani de la parintii mei, cu ocazia schimbarii prefixului in 2.0. Povestea sa se pierde undeva in negura vremurilor, deoarece e cumparat dintr-un anticariat, iar urmele trecerii timpului sunt vizibile, ceea ce ma face de fiecare data cand il privesc sa ma intreb sau, dimpotriva sa incep sa imi imaginez cine l-a purtat si care a fost soarta sa pana a ajuns la mine. De regula ma feresc de obiectele de anticariat, ma duc imediat cu gandul la energii negative, insa tot ce am simtit venind dinspre acest pandantiv a fost mereu extrem de pozitiv si de curat.

Mesajul cu care l-am primit la momentul respectiv, cand eram intr-o perioada destul de tulbure a existentei mele si traiam intr-o negare totala, a fost sa il pastrez mereu langa inima mea, ca sa imi pot gasi drumul atunci cand ma voi simti pierduta.

Da, este o busola. O busola mica, incapsulata in burtica unei broaste testoase, plina de semnificatii ascunse si ea. Si au avut dreptate, mi-a fost de ajutor, chiar si doar ca si confort psihic sa stiu de existenta ei si de puterea ei. Acum pot sa spun ca mi-am gasit de vreo cinci ani jumate drumul, mi-am gasit linistea sufleteasca intr-o mare masura, dar busola mea este tot acolo, aproape de sufletul si de inima mea.

Va provoc si pe voi la un lant al povestilor. Despre acele bijuterii care va dau putere, sau sentimentul de siguranta, care va amintesc de vremuri sau trairi. Despre acele bijuterii incarcate cu emotii, pasiuni, povesti, tristeti sau dimpotriva bucurii.

Si pentru ca suntem la ceas aniversar, si cea mai frumoasa povestitoare merita un premiu pe masura, Antoaneta va ofera o sedinta de make-up si o sesiune foto, in valoare de 150 de Euro, ca sa va amintiti peste ani si ani, de momentele acestea.

Asadar, lasati-va purtate de amintiri, depanati usor si pe indelete firul povestirii si dupa aceea asterneti pe hartia virtuala, astfel incat noi sa le citim, sa ne delectam si intr-un final, sa incercam sa luam decizia de a premia o singura poveste. Va astept postarile, cu un link aici, in sectiunea de comentarii, pana vinerea viitoare, 14 decembrie. Noi va rugam sa ne lasati un ragaz pana luni sa va citim povestile de suflet si sa ne decidem.

Inspiratie multa!

PS: Si daca aveti ceva timp liber, duminica, Antoaneta va invita sa veniti, cu mic cu mare, sa vedeti ultima colectie Chic Victim, „All that Jade!” si sa stati la povesti cu ea.

Cat despre colectie, va arat doar o singura fotografie, care valoareaza cat 1000 de uvinte, cat sa va starnesc curiozitatea (v-am zis ca eu am „botezat” colectia? ):