E iarna, da, si nu avem tantari. Deocamdata. Sunt undeva, ascunsi, isi fac „somnul de frumusete”, insa numai azi nu e maine. Iar lunile trec repede, in viteza pe langa noi, si fara sa ne dam seama, vin caldurile, zilele lungi si fierbinti si serile putin sufocante (de care mi-e un dor imens!) si iar vom fi napaditi de micile creaturi bazaitoare (de care nu mi-e dor deloc!). 

Iar noi ca niste parinti responsabili, vom cauta toate variantele posibile si imposibile de a proteja pielea copiilor nostri de deranjantele creaturi, si, si mai deranjantele lor intepaturi.

Cred ca avem in casa un arsenal intreg contra acestor insecte. De la creme si uleiuri (bio sau mai putin bio) de dat inainte de a iesi din casa, pana la stick-uri speciale de aplicat dupa intepaturi. Am avut anul trecut inclusiv niste bratari anti tantari impregnate cu uleiuri esentiale, pe care le-am promovat catre copii ca fiind niste „bratari magice”, si care au avut succes (copiii le-au purtat, bariera nu a fost „sparta” de nici un zburator pe perioada purtarii), deci le recomand mai departe.
Plus, eternele aparate cu pastile. Care mi-au stat mereu pe creieri, pentru ca, trebuie bagate in prize, prizele sunt la o inaltime accesibila curiozitatii copiilor, aparatele se incing (ba chiar frig rau de tot cand incerci sa schimbi pastila), pastilele sunt chimice si deloc „child friendly”, nefiind deloc recomandata folosirea lor in spatiile in care se afla copii samd. 
Plasele de tantari au functionat si nu prea, pana la urma la usi nu prea poti pune plasa, si chiar daca ai pune, tot mai trebuie sa intri/iesi pe acea usa, iar in secundele acelea e timp berechet pentru tantari sa se strecoare. E guerrilla war, va spun. Si pentru noi cu atat mai mult cu cat o muscatura pe pielea lui David se soldeaza mereu cu cate o „blanda” de aproape 2 cm in diametru, care face si un capsor, si trece in cel putin zece zile. Not nice. Sau pentru mine, care sunt un adevarat magnet pentru tantari. Daca sunteti in camera cu mine si cu zece tantari, toti vor tabari pe mine. Functionez pe post de aparat anti tantari, atata doar ca nu ii omor, ci dimpotriva ii hranesc.
Well, am facut aceasta introducere, pentru ca am descoperit si eu, zilele acestea niste aparate contra acestor vampiri deghizati in insecte. E vorba de gama de la Joycare, care isi bazeaza tehnologia pe ultrasunete. Care sunt insesizabile pentru simturile omenesti. Plus de asta, aparatele nu folosesc nici un fel de substante chimice deci nu emana nimic, fiind ecologice si prietenoase cu mediul. Varianta portabila foloseste baterii, insa are posibilitate si de conectare la priza, atunci cand o aveti in preajma. Mai mult, vin si cu o mica lampa de veghe incorporata, ceea ce va fi un plus mare pentru noi, deoarece nici unul din copii nu doarme fara o mica luminita in incapere (pe de alta parte, nici unul nu suporta sa doarma altfel decat cu jaluzele coborate complet, in totala contradictie cu nevoia unei raze de lumina, dar asta este o alta problema)
Primul este acesta: Joycare – Aparat Anti-Tantari

Iar al doilea aparat, cel portabil, este acesta: Joycare – Aparat Anti-Tantari Portabil cu Lumina de Veghe
Asa ca pentru mine, din motivele expuse mai sus, aceste aparate sunt mai mult decat binevenite. Sper ca vor functiona la cote maxime la vara. 
PS: Oamenii astia de la Joycare au o gama intreaga de aparate interesante pentru parinti. Mai ales acesta: Joycare – Umidificator cu Ultrasunte JC491 care mi-a facut cu ochiul, mai ales cand am vazut in lista de caracteristici faptul ca are un filtru special contra apei dure. Am mai avut un umidificator, cumparat de drag (o broscuta testoasa tare faina), care a sucombat dupa jumatate de an de folosinta cu toate precautiile mele, din simplul motiv ca nu avea un filtru contra apei dure. 
PPS: acum aveti toata gama Joycare redusa cu 10%. La eMAG :)