Inainte sa va apucati sa faceti o lista cu toate locatiile unde au loc targuri de Martisor, si inainte sa va apucati sa faceti inca o lista doamnelor, cucoanelor, prietenelor, invatatoarelor, miss-elor, etc, carora, musai, le veti da Martisor (fie de placere fie din obligatie), vreau sa va rog sa cititi povestea de mai jos.

O poveste despre cum au prins viata niste martisoare, o poveste de dragoste, o poveste veche, ce a supravietuit anilor, prafului depus peste cutia cu amintiri, si care ne ofera o bogata semnificatie, noua, celor care le vom purta si vom duce astfel povestea mai departe.

Fillip era ofiţer de carieră, înalt şi frumos, boier din neam mare care a studiat la Paris şi la Viena. Se întorcea des acasă, lângă Buzau, la moşiile familiei pe care le ştia metru cu metru, copac cu copac. S-a decis târziu să se însoare, era deja copt bine. A luat o fată plăpândă, frumoasă şi tânără. Au avut la nunta 12 cavaleri de onoare şi 12 domnişoare de onoare îmbrăcate în rochii de faille roz. Au venit cu toţii la biserică în 12 trăsuri împodobite cu flori albe, trase de câte doi cai albi. Mireasa purta o rochie din dantelă de mătase adusă de la Paris, iar mirele uniforma de gală, împodobită cu fireturi şi avea sabia prinsă în talie……”

Continuarea povestii o aveti aici.

PS: Le veti gasi pe toate duminica pe 24 februarie, la cafeneaua Coftale, pe Stefan Mihaileanu nr 42, in zona Foisorului de Foc, intre orele 10:30 si 19:00. Bonus, o nebunie de punch :)

Pagina evenimentului este aceasta