Luni dimineata, cu mari emotii, am adunat trei clase din scoala Rebeccai, le-am urcat in autocar si ne-am facut drum prin jungla traficului bucurestean, avand ca tinta finala parcul Herastrau, locul de desfasurare a evenimentului „Descopera Natura”. Aveam emotii pentru ca imi era teama de cum vor reactiona copiii la povestile lui Mugur.

Copiii de scoala din ziua de azi sunt diametral opusi de copiii care eram noi la aceeasi varsta. Noi eram obisnuiti cu vacantele la bunici, cu joaca afara zi lumina, alergatul si jucatul prin tarana. Noi aveam doua ore de program la TV si aproape tot universul nostru statea in aer liber. Copiii de azi sunt cu Iphone, jocuri, Smiley si Connect-R. Poate zambiti, insa nu e de bine. Una din provocarile cele mai mari si cele mai consumatoare de timp si de resurse personale este sa ii cresc pe copiii mei cat mai putin posibil legati de tehnologie.

Am avut in spatele meu in autocar doua fetite care mi-au fredonat non stop melodia Loredanei. O mai am si acum in cap, si ma terorizeaza acordurile, credeti-ma.

Odata ajunsi acolo, mi s-au infirmat toate temerile. Deoarece, dupa cum spuneam si ieri, Mugur are darul de a-si vraji audienta. Si mi-a dovedit-o din plin, caci este practic imposibil sa reusesti sa tii nemiscati aproape 80 de copii timp de aproape o ora. El a reusit imposibilul.

Au povestit despre cum merg lucrurile in natura, s-au uitat cu ochii mari si curiosi prin lupa, la seminte, au mers in Gradina Japoneza si au ascultat natura. Si dupa cateva minute de liniste absoluta, cand Mugur i-a intrebat ce zgomote au auzit, dincolo de raspunsurile tuturor s-a remarcat unul dintre baieti, care a declarat, cu maxima stapanire de sine: „am auzit o rama”. Si chiar daca acela a fost momentul zilei, si toti am ras in hohote, am realizat care mi-as dori enorm de mult sa imi duc copiii intr-un loc in care sa poata auzi intr-adevar ramele tarandu-se pe pamant!

A fost o dimineata perfecta, cu un soare perfect, cu ochi curiosi si urechi atente, cu minti deschise. Si mi-as dori sa existe cat mai multe initiative ca a celor de la Asociatia Descopera Natura si Dacia Plant. Si mi-as dori sa existe cat mai multi oameni ca Mugur Pop!