Sunt fix la jumatatea programului de reboost al Beautyferia. Iar momentan parca sunt intr-un vis frumos, in care de doua ori pe saptamana invat din nou semnificatia cuvantului „relaxare”. Si asta pentru ca am uitat complet sa ma relaxez. Am uitat ce inseamna sa „pierd” o ora, fara sa fac nimic, cu exceptia faptului de a sta intinsa.

Am uitat cum este sa iti lasi gandurile undeva la usa incaperii, sa te bucuri de fiecare mangaiere a mainilor Nicoletei, sa asculti acordurile de Bach, Vivaldi sau Mozart, sa te lasi invaluita de penumbra si ….. sa te relaxezi. Insa, dupa cinci sedinte am reinceput, cu pasi timizi, sa fac asta, iar rezultatele se vad din plin. Si nu imi pot imagina loc mai potrivit, deoarece totul acolo este gandit in asa fel incat tu, chiar daca ti-a ajuns complet strain conceptul de relaxare, sa te reobisnuiesti cu el.

Zic ca am uitat sa ma relaxez si este cum nu se poate mai adevarat. Nu am cinci minute pentru mine intr-o zi obisnuita, nu mai imi permit sa am si este cum nu se poate mai gresit. Pentru ca micile ritualuri pe care le faceam pentru mine si numai pentru mine, atat pentru aspectul meu insa mai presus de toate pentru bunastarea mea sufleteasca, au fost inlocuite in timp de urgente, de nevoile copiilor, de, de, de, pana incetul cu incetul au disparut cu totul. Dar am decis ca trebuie schimbat din radacini lucrul acesta.

Caci, chiar daca la o prima privire ar putea parea un gest de egoism, in realitate este un gest de daruire. Pentru ca daca eu sunt fericita si in acele ore petrecute cu mine si pentru mine imi reincarc bateriile, apai sunt infinit mai plina de viata si de energie in relatia cu copiii.

Facand o paralela un pic deplasata, imi amintesc cum la unul din ultimele zboruri cu copiii, am avut revelatia cuvintelor pe care ni le spunea stewardesa, in timpul pregatirilor pentru decolare: in caz de depresurizare a cabinei, mai intai va puneti voua masca si abia apoi copiilor. Think on that for a second.

Acum revenind la ce fac eu de doua ori pe saptamana, nu va imaginati ca este completa relaxare. Nu. Acolo se munceste, de regula Nicoleta munceste, fie prin intermediul aparatelor, fie direct, iar eu muncesc sa raman pe masa. Caci doare. Mai ales la primele sedinte a durut ca naiba. Dupa prima vizita acolo m-am trezit si cu niste vanatai caracteristice, de care imi aduceam aminte asa ca prin vis, de la masajele pe care le mai facusem cu ani in urma si plus de asta cu o febra musculara deloc de neglijat si ea.

Insa acum totul a devenit mai usor, muuuult mai suportabil, deci ce urmeaza de acum inainte va fi si mai relaxant :). Bun si totusi ce se intampla?

In primul rand, am fost luata la bani marunti, verificata prin toate partile esentiale. Am fost masurata, cantarita, iar depozitele de grasimi mi-au fost analizate fara menajamente si mai ales fara inflorituri. Nu e loc de delicatete aici, nu o luati personal cand vi se spune ca in locul x aveti o celulita bine instalata, caci aceea e realitatea si nu este decat consecinta propriului stil de viata, cu toate componentele sale (miscare sau lipsa ei, mancat aiurea, pe fuga si nesanatos, lipsa somnului, stress si asa mai departe).

Pe mine lipsa miscarii nu m-a afectat prea mult. After all, sunt activa si in alergare continua, dupa cum ziceam mai sus. La fel de adevarat, nu poti sa spui ca e ca si cum as merge la sala si as lucra grupele de muschi in mod stiintific, sau macar pe aproape. Dar tonusul exista, chiar daca muschii nu mai sunt atat de bine definiti cum erau in vremurile de glorie ante-copii.

Zona cea mai deficitara, soldurile. Acolo am inteles in sfarsit si de ce le am si de ce nu se duc oricate eforturi ai depune. Este o zona pentru care nu prea exista nici exercitii speciale si nici aparate care sa te ajute sa le lucreze. Acolo, singurul lucru care da roade in mod eficient si doar in timp este masajul. Lucram de zor la capitolul asta. Nicoleta, nu eu, evident.

In al doilea rand, in functie de ce mi-a iesit dupa analiza preliminara, mi s-a facut recomandarea de proceduri. Nu va fi niciodata o singura varianta. Depinde enorm de mult de dispozitia de timp si la fel de mult depinde de posibilitatile financiare. Nu veti primi recomandari de tratamente care sa va goleasca buzunarele ci exact acea combinatie care sa fie ok atat din punct de vedere al costurilor cat si al eficientei. Eu am un mix de X-Move by Eximia, terapie prin vacuum si masaj anti-celulitic. Mai exact sunt zece sedinte de Eximia si cate cinci din celelalte doua. Rutina in care am intrat deja este: Eximia+Vacuum alternata cu Eximia+masaj.

O sa ma intrebati care e diferenta si ce face fiecare dintre ele. Va voi explica in alta postare, una mai tehnica. Deocamdata va las cu statusul dupa a cincea sedinta, si va dau liber la intrebari :)

NB: Ultimele masuratori sunt de ieri, facute inainte si dupa procedura. Dupa cum se vede sunt zone in care nici mie nu imi vine sa cred cat de bine functioneaza. V-am mai spus ca eram un adevarat Toma necredinciosul al tratamentelor de estetica corporala si chiar eram exasperata la auzul sloganurilor cu „pierzi un centimentru pe sedinta” sau „slabesti vazand cu ochii”. Nu slabesc miraculos, nici vorba, insa diferentele sunt vizibile chiar si cu ochiul liber si mai ales se simt.

E bine. Incepe sa fie bine. Si mai important decat orice centimentru pierdut, reinvat sa ma relaxez.