Ma gandesc ca ieri am ridicat cateva sprancene in momentul in care am pus fotografia de mai jos pe contul meu de Facebook.

Tin sa va linistesc, eu personal nu am castigat nimic, desi ar fi fost frumos. Cu toate astea, si fara vreun strop de aroganta, simt ca acel Mare Premiu castigat anul acesta de Mircea Tudor, intr-o particica infima imi apartine si mie. Apartine Romaniei in ultima instanta.
De aceea nu am ezitat nici o secunda sa zic „da”, in momentul in care Marta Usurelu, redactorul-sef al revistei Biz, m-a sunat si m-a intrebat daca as fi de acord sa ma implic si eu in campania „Sustine inovatia”. Este nevoie sa o sustinem, este nevoie sa promovam povestile frumoase si exemplele pozitive care fac cinste acestei tari (oare de cate ori am mai zis asta? nenumarate). Nu este un gest de patriotism, este un gest de minim bun simt
Cercetarea este unul din domeniile in care tara noastra se situeaza in elita mondiala, in pofida tuturor lipsurilor cu care se confrunta. Cu atat mai mult, de la un an la altul, rezultatele pe care, si nu exagerez cu nimic, cercetatorii romani le obtin, nu numai in cadrul Salonului de Inventica de la Geneva ci si la alte evenimente similare pe plan mondial sunt din ce in ce mai impresionante. Anul acesta, de exemplu, am avut la Salon o delegatie ce a prezentat 40 de inventii/inovatii, din care 30 au fost finantate de Ministerul Educatiei  si 10 in mod privat, prin MBTelecom. 
Bilantul Romaniei la finalul Salonului era de 40 de medalii, din care 27 de aur, 12 de argint si 1 de bronz. Printre cele 27 de medalii de aur, si cea mai importanta, Marele Premiu al Salonului. Stiati? Eu recunosc, cu o doza importanta de rusine, ca nu stiam. Am aflat saptamana trecuta. 
Mai multe puteti afla pe site-ul Revistei Biz, nucleul acestei campanii frumoase. Veti gasi acolo interviuri cu multi inventatori romani, povestile din spatele inventiilor, povesti care fascineaza si va teleporteaza intr-o lume cu totul si cu totul noua. O lume vizionara, pentru care nimic nu e imposibil, o lume in care, cu toate piedicile si lipsa de sustinere, scopul final invinge aproape orice obstacol. O lume a schimbarii. 
Si va recomand sa cititi mai ales povestea lui Valentin Boanta, care in prezent este in detentie pentru sprijinirea unui grup infractional, a carui inventie, un sistem ce va putea impedica pe viitor furtul informatiilor de pe cardurile bancare, a primit Premiul Presei la Salonul de la Geneva. Si povesti impresionante mai sunt. Si merita date mai departe. Acestea sunt valorile Romaniei. Haideti sa le promovam asa cum merita si sa ingropam incetul cu incetul toate nulitatile care au impanzit mentalul colectiv in ultimii ani.