Acum cateva zile, o prietena imi punea cateva intrebari pe Facebook legate de apropiata noastra vacanta de vara si de locul unde o vom petrece, in ideea ca ii dau si ei vreun pont de loc super fain de petrecut concediul. Nu e nici un secret, noi mergem in acelasi loc in care am fost si anul trecut, Potos, Thassos mai exact, din multe multe motive, pe care nu le mai detaliez acum, ca nu are sens. Mai zic doar ca acopera cam toate domeniile, de la raportul calitate – pret, la avantaje de proximitate, curatenie, relatie stransa cu proprietarii pensiunii, garantia unor servicii ok, siguranta, etc.

Pentru ei, prietenii mei, e putin mai complicat. In primul rand pentru ca stau in partea cealalta a tarii, in nordul extrem al ei, ceea ce automat le lungeste drumul pana la destinatie cu inca 600 de kilometri, si nu este prea funny sa iti petreci o zi si jumatate pe drum la dus, si inca atat la intoarcere (si nu vorbim de un Autobahn, ci de drumuri romanesti si bulgaresti, cosmarul oricarui calator cu masina) doar ca sa ajungi intr-o insula, oricat ar fi ea de frumoasa…

Nu prea i-am fost de mare ajutor, mai ales ca eram si pe seara (noapte mai exact), eu eram in pline accese de tuse de la pneumonia cu care ma lupt zilele astea, si cu capul cam vraieste de la medicamente. Atat de vraiste ca i-am zis de o insula greceasca, singura despre care stiam ca are si sistem de chartere din Romania, una frumoasa cu mult alb si albastru pe ea si foarte in trend, dar al carei nume nu mi-l puteam aminti nici daca m-ai fi picurat cu ceara.

Si atunci ce alte variante mai aveam? Recunosc ca sunt rupta de agentiile de turism, nu am mai avut contact cu vreuna, de zburat cu avionul nu am mai zburat de ceva ani, desi imi lipseste enorm asta. Raspunsul a venit intr-o discutie intamplatoare cu Chinezu, evident, pe teme de blogging :), dar nu numai, care mi-a zis de Paravion, el fiind la curent cu subiectul, si avand si o campanie in derulare pe al sau Blogal Initiative.

Am luat Paravion la puricat, ceea ce nu a fost chiar 100% placut, ganditi-va doar cum este sa te uiti pe un site cu pantofi si genti, sa poftesti la ele si sa nu ai cum sa iti cumperi nici una :) Cam asa a fost pentru mine. Destinatii multe, una mai faina decat alta, hoteluri pentru toate gusturile si bugetele, city break-uri, plus posibilitatea de a cauta cele mai ieftine zboruri. Pentru o persoana (eu, adica) care a calatorit mai toata viata ei, a fost un chin, dulce in acelasi timp, sa ma joc pe site, sa visez la locuri noi, provocari noi, sa imi reamintesc pe unde m-au dus pasii deja, momentele, senzatiile, amintirile.

Asa ca, draga mea Miss Bodescu, in caz ca nu v-ati decis inca, give Paravion a try, sigur veti gasi acolo un loc perfect pentru voi :) Ah, si Santorini chiar merita! :)

For the rest of you, bloggeri & bloggerite, campania Paravion pe Blogal Initiative mai este inca in derulare, who knows, poate aveti noroc si va „pricopsiti” cu un city break in Cipru si cu bani de buzunar! For me it’s wishful thinking, dar daca voi aveti posibilitatea de a pleca, go for it! Nu trebuie decat ceva imaginatie in a scrie :)