La invitatia Toshiba Romania am fost sa vedem unul din cele mai asteptate filme ale anului, Man of Steel. In cele ce urmeaza, aveti parte de un review in doua parti, al meu si al lui Radu, deoarece, dupa cum veti vedea sunt ceva diferente :)

Trailerul:

Parerea Bogdanei:

Daca sunteti fani ai eroilor de benzi desenate nici nu mai este nevoie de recomandarile noastre. Daca va plac filmele de actiune cu mega buget, la fel. Pentru cei care nu se incadreaza in nici una din categoriile de mai sus, insa vor sa petreaca doua ore si jumatate intr-o sala de cinema, vizionand un film plin de efecte speciale, cu un mix de actiune si cadre soft, cu muzica faina, si o poveste deja clasica, apai filmul merita clar.

Povestea, dupa cum ziceam, este una devenita clasica, chiar daca este pusa intr-o noua perspectiva, si se pune foarte mult accentul pe ceea ce se intampla pana Clark Kent devine Superman. Aflam, astfel ce s-a intamplat cu Krypton, planeta de pe care vine Clark, de fapt cam toata actiunea se desfasoara in jurul destinului acestei planete si a locuitorilor sai.

Finalul este fabulos, avem parte de cea mai epica batalie de final si aici pot spune ca intrece in efecte si in spectaculozitate finalul lui Matrix in care Neo se lupta cu agentul Smith :). Iar cireasa de pe tort, este insasi Superman, mai exact cel care il intruchipeaza pe Superman, Henry Cavill. Nu-s genul gasculita, care sa lesine de extaz la vederea unui actor de film, insa omul asta are un zambet care e in stare sa topeasca si un iceberg. In plus, personajul este construit in asa fel incat sa fie perfectiunea intruchipata, iar el este extrem de natural rolul de barbat ideal, salvator al umanitatii. Din acest punct de vedere, Henry Cavill mi se pare cel mai bun Superman de pana acum (sorry, Christopher Reeve, insa Cavill este by far the best). Si e ataaaaat de frumos, cu o privire calda, si cu un zambet care iti transmite ca langa el totul devine posibil. Dar am mai zis-o. Pentru asta, are nota zece cu steluta din partea mea. Este primul actor ever, care a reusit sa ma transforme intr-o goofy lesinata :) Daca pe Christian Bale l-am adorat in rolul lui Batman, insa el m-a rascolit si m-a dus intr-o stare conflictuala, apai Henry Cavill m-a pus pe un norisor roz, de am plecat plutind si cu un zambet tamp intiparit pe fata :)

Cam asta a fost filmul din punctul meu de vedere. Nu e greu filmul (spre deosebire de seria Batman, de exemplu), firul actiunii e putin cam subtirel, salveaza mult de tot partea cu Kryptonul, unde apreciez creativitatea producatorilor, Amy Adams este jalnica in rolul de Lois Lane, este o tona de product placement (Nikon are partea leului din punctul asta de vedere, dar avem parte si de Sears pe alocuri si alte branduri) insa dincolo de toate bilele mai negre, distributia este una de zile mari si above all, este un film ce nu trebuie ratat. Si clar, lasa loc si de continuare :)

Si pentru ca nu intamplator am facut paralele cu Batman, va mai spun doar ca Christopher Nolan a fost producatorul executiv la Man of Steel. Si cred ca are mare parte din meritul de a-l fi gasit pe Cavill pentru rolul lui Superman.

Parerea lui Radu:

Nu am fost niciodata un fan Superman si mai ales un fan al filmelor cu eroi „gen Superman”. Nu cred sa fi avut vreodata rabdarea sa urmaresc pana la final un film sau serial avandu-l pe Clark Kent in rolul de personaj principal si totusi, asa din bucati si in timp am aflat toata povestea lui Superman. Deci, m-am prezentat la Man of Steel oarecum cu lectia pregatita, fara prea mari asteptari si cu o curiozitate personala (probabil nu doar a mea)  – de ce Man of Steel si nu Superman?

Filmul asa cum a spus si Bogdana este unul „usurel”, cu scenariul si povestea clasica ce a suferit unele mici modificari. Actorii, toti si mai ales Superman si tatal lui natural – Jor El (Russell Crowe) au facut, din perspectiva mea, niste roluri reusite si ce e cel mai important sunt foarte bine alesi pentru rolurile incredintate. Efectele speciale, multe din ele mi s-au parut putin fortate (unele hilare chiar) iar scenele de pe planeta Krypton (inclusiv navele spatiale) mi-au adus aminte de Star Trek.

Nu m-am plictisit in cele 130 minute petrecute in sala dar pe de alta parte nu pot sa spun ca filmul este o realizare cinematografica demna de luat in seama. Ca o curiozitate, numele de Superman nu cred ca a fost pronuntat in film de mai mult de 2 ori (probabil avem de asteptat continuarile pentru acest lucru) iar litera S vine de la….speranta (in limba romana se potriveste, in engleza nu :)).

Si la acest film si la altele ce ruleaza in aceasta perioada o sa aveti parte din plin de reclame la produse promotionale Superman culminand cu pijamale de eroi pentru intreaga familie. Toate produsele le puteti gasi la un (mini)hipermarket prezent pe piata din Romania care din punctul meu de vedere a fost destul de inspirat sa isi lege numele de acest film si erou.

Multumim Toshiba ca am avut ocazia sa il vedem in avanpremiera!

PS: In timpul scurs de la vizionarea lui Man of Steel si pana la scrierea postarii am apucat sa vedem si World War Z :)