Sambata am iesit in doi mai spre seara, sa aniversam in liniste cei 39 de ani ai lui Radu. Nimic special, Radu a vrut sa mergem sa vedem „World War – Z”, insa mai aveam destul timp pana incepea filmul asa ca am dat o fuga pana la Chez Marie sa mancam o salata fresh. La Chez Marie, pe terasa, doar noi si patroana. Schimbam cateva cuvinte, comandam, mai povestim una alta, dupa care, la un moment dat auzim dinspre locul de joaca urlete de copil.

Apare un barbat, cu un baietel ce urla de mama focului, omul nervos, incerca sa dea un telefon, copilul urla in continuare. La un moment dat, sub ochii nostri, il lasa jos din brate pe copil si ii spune printre dinti, indeajuns de tare incat sa auzim si noi, cei trei ocupanti ai terasei „Fir-ai tu al naibii de copil prost”. Intre timp apare mama, sunata de tata, il sterge pe copil la nas, si il ia in restaurant.

Patroana se uita la noi, noi la ea, toti trei siderati, si spune: „Bunicul meu avea o vorba: „Astia sunt mame si tati de duminica”.

Ne-am lamurit ulterior de ce s-a intamplat toata scena: copilul voia sa se joace in continuare cu o masinuta, inauntru era o chermeza/petrecere/botez, tocmai venise mancarea, iar parintii au tinut mortis sa isi hraneasca copilul.

Acum, avand in vedere contextul, cum ati fi gestionat voi totul? Ce ati fi facut, in asa fel incat acel copil sa nu treaca prin ceea ce a trecut?