Incepand de duminica va invitam sa urmariti #povestidinthassos. Un miniserial, in parte vizual (preponderent), in parte povestit, care, sper eu va va oferi o imagine cat de cat clara asupra motivelor ce ne-au facut pe noi sa ne indragostim iremediabil de aceasta insula.

Acum, pentru ca nu suntem un blog de calatorii, deci nu avem vreo experienta demna de mentionat pe acest subiect, insa suntem o familie destul de numeroasa, care calatoreste atat cat poate (si ar calatori mult mai mult daca ne-ar fi favorabile conditiile economice) si avem ceva experienta pe zona de calatorit cu copiii, noi ne-am gandit ca acest „miniserial” sa il transformam intr-un „tips and tricks”.

Si asa, daca va decideti sa ajungeti vreodata prin Thassos, impreuna cu copiii, sa stiti unde e de mancat, unde e de mers la plaja, ce ruta e de abordat pentru a ajunge la destinatie fara prea multi nervi, ce trebuie pus in bagaj, ce nu, ce veti gasi acolo, astfel incat sa nu plecati cu toata casa in spinare si asa mai departe, cat costa una-alta, unde gasiti fructe proaspete si inghetata buna, de unde puteti cumpara ulei de masline si asa mai departe. Totul asezonat cu fotografii. Cu mentiunea ca focusul va fi pe zona de sud a insulei, acolo unde suntem noi cantonati.

La capitolul „fotografii”, am luat decizia istorica, as putea spune,  ca in acest sejur sa nu ma mai car cu sase kilograme de echipamente dupa mine, cinci obiective, un body cu ditamai battery grip, care oricat ar fi de performant si pe sufletul meu, este extrem de complicat de manuit cand ai trei copii ce se invart printre picioarele tale, iar tu incerci sa prinzi momentul perfect al apusului. Asa ca, m-am indreptat spre o frumusete de hibrid intre o camera compacta si un DSLR, o camera mirrorless, care din punctul meu de vedere este camera perfecta pentru o vacanta in familie. O avem in teste, pentru doua saptamani, sper sa nu ma indragostesc prea tare de ea, caci altfel voi plange cu lacrimi de crocodil cand va veni vremea sa o returnez.

Despre ea vorbesc, nu este nimic „fashionable” aici, nu e nici roz, nici rosie, nu are brizbrizuri inutile din punctul meu de vedere cand vine vorba de fotografie, insa are niste specificatii una si una.

Plus, vine la pachet si cu un al doilea obiectiv, asa ca am toata banda acoperita, de la ultra wide (10 mm) pana spre tele (100 mm). Detalii mai multe aveti aici.

So, sambata pornim in #povestidinthassos . Urmariti hashtag-ul pe facebook, twitter, instagram, nu veti regreta :) Veti avea ce sa vedeti, dar mai ales (ca oricat de pasionata as fi de fotografie, mereu latura practica de mama cu trei copiii va prevala) veti avea ce sa cititi :)