…inainte de toate, va mai tin putin in suspans, deci va rog sa nu dati scroll pana jos, si sa parcurgeti retetele in liniste. Cine stie, poate una dintre ele va face indeajuns de mult cu ochiul, astfel incat sa va determine sa o incercati si in intimitatea propriei bucatarii :)

For reminder, pachetul de mai jos a fost pus la bataie de Solaris prin intermediul blogului meu:

FRUCTE USCATE – TENTATII DULCI 150gr SOLARIS
Amestec de fructe uscate si nuci: stafide, caise, alune de padure, caju, migdale, cirese.
Migdalele, caju si migdalele sunt o sursa deosebit de bogata in proteine asigurand energia necesara unui efort fizic sustinut.
OMEGA FORTE – AMESTEC DE SEMINTE 150g SOLARIS
Amestec de seminte bogat in acizi grasi nesaturati – Omega 3, Omega 6 si Omega 9. Compozitie: seminte de floarea soarelui, seminte de in, seminte de susan, seminte de dovleac.
Semintele oleaginoase sunt o sursa de acizi grasi neasturati (Omega 3, Omega 6 si Omega 9) esentiali pentru protectia sistemului cardiovascular?
MIGDALE 150gr SOLARIS
Migdalele reprezinta una dintre cele mai naturale surse de magneziu.
CAJU 150gr SOLARIS
Nivelul de proteine din 9-10 nuci de caju este egal cu cel din 150 de g de friptura.
SEMINTE DECOJITE DOVLEAC 150gr SOLARIS
Semintele de dovleac sunt bogate in minerale si magneziu, fier, zinc, cupru, vitaminele E si C, ce asigura protectia inimii


Mai intai a fost Laura, care ne-a scris asa:

Am gasit tarziu articolul tau si nu mai am timp sa pregatesc ceva si sa pun pe blog :-( Noi consumam multe fructe uscate, seminte si nuci/alune felurite. Una dintre primele retete pe care le-am facut (pe vremea aia o consideram reteta sofisticata, evident ca nu era): pe o folie de aluminiu puneam gramajoare de fructe uscate si alune tocate, apoi turnam ciocolata de buna calitate topita si lasam la racit. Ieseau un fel de discuri cu fructe uscate si nuci care erau si bune si aveau pretentia de a fi [relativ] sanatoase (foloseam o ciocolata neagra foarte buna). Nu le-am mai facut de mult, acum pun fructele uscate, nucile, semintele in combinatii cu iaurt cel mai des (ii dau Elizei seminte de dovleac cu iaurt bio si fruct uscat dulce care sa mascheze gustul semintelor de dovleac pe care i le dau preventiv pt viermisori intestinali). Amestecurile de seminte le pun in painea de casa, fiind cam grase, eu nu le consum simple, iar migdalele imi plac tocate presarate pe briose sau pe checuri (am probleme cu dantura si daca mestec mai mult de cateva ma dor falcile :-). Si eu consum produse Solaris, imi plac mult!

Dupa care a venit Andreea, cu idei yummy postate pe blogul ei: Un graunte de nisip. Dati click, nu va sfiiti!

Imediat, a aparut si Andra, cu o alta reteta: Bomboane rotunjoare :)

Diana ne-a povestit ce face ea din tot mix-ul de seminte din provocarea mea. Multe idei, toate bune, si mai ales rapide:

Din migdale si caju facem lapte – in total o cana pe care le inmuiem in apa cateva ori si apoi le blenduim bine cu 1l de apa, esenta de vanilie si poate scortisoara.Il strecuram printr-un tifon si il lasam putin la frigider.
Pulpa ramasa si cu fructele uscate le punem in niste briose. In briose mai merge si o cana din laptele de mai sus, niste miere, faina semi-integrala (are tot Solaris, foarte buna), unt, ou si praf de copt (va dau si cantitati daca sunteti curiosi sa o incercati).
Din compozitie asemanatoare facem si niste briose sarate – lapte de migdale/caju, ou, unt, niste branza sarata maruntita, aceeasi faina semiintegrala si semintele de dovleac + amestecul omega forte (o lingura plina din fiecare). Acestea le prajim usor intr-o tigaie teflonata inainte de a le folosi.
Avem astfel un mic dejun cu dulce si sarat cu multe seminte ca sa avem energie peste zi + lapte delicios si hranitor.
As fi vrut tare mult sa scriu pe blog dar nu a fost timp. Oricum, fain exercitiu. :D

Si, last but not least, Andreea Sfarlea, de la Casuta mea fericita, a venit cu o reteta dementiala de banana bread. O parte o aveti in comentariu, pentru toata reteta va recomand sa ii cititi postarea de pe blogul ei.

„Fac o porție dublă din rețeta mea de banana bread, adaug la final în cocă un pumn de fructe uscate „tentatii dulci” si unul de seminte „omega forte”, ambele de la Solaris, torn coca într-o tavă dreptunghiulară și o coc până cănd nu se mai lipește aluat de scobitoare atunci când o testez. O las să se racească. Între timp, iau 500 ml de smântână dulce pentru frișcă și o bat frumos cu foarte puțin zahăr, o aranjez peste prăjitura răcorită, iar desupra presar un amestec din migdale decojite, caju și semințe de dovleac, tot de la Solaris, date puțin prin blender în prealabil. Poftă bună!”

Asta aș face eu, avand în vedere ca nouă ne place mult să mânacăm ceva dulce dimineata… O bucată din prăjitura asta ne-ar furniza destulă energie pentru toata dimineața și …. până la urmă mănânci un desert! :D

Si acum, eu nu pot spune decat ca a fost dificil rau sa aleg o singura castigatoare.

Insa, above all, cel mai mult mi-a placut ca dincolo de exercitiul meu, una din retete s-a imbunatatit considerabil :) Este vorba despre reteta Andreei Sfarlea, care a pornit de la o clasica reteta de banana bread si a transformat-o in cu totul altceva :) Ca o sugestie pentru tine, eu cred ca merge si un iaurt din ala grecesc super mega gras si gros in loc de frisca, nu? Si niste miere presarata pe deasupra, ce zici?

Asa ca, bravo Andreea, te astept cu mesaj cu adresa ta, sa le-o inaintez celor de la Solaris :). The rest of you, ladies, multumesc mult pentru sugestii, sunt chiar inspirationale, la modul cel mai sincer, abia astept sa imi refac si eu stocurile de seminte si ma pun pe treaba cu cel putin doua retete din cele pe care mi le-ati impartasit!