Sa promovez un serial TV pentru copii si in acelasi timp sa promovez ideea de miscare pare, in sine, o contradictie in termeni. Plus de asta, cred ca fiecare isi ridica o spranceana nitel dezaprobator cand aude ca unul din personaje se numeste Robbie Putrezitul, nu?

Ei bine, lucrurile nu stau chiar asa. Pentru ca Oraselul Lenes, caci despre el este vorba, e ceva mai mult.

Oraselul Lenes are in spate un concept vechi de vreo 20 de ani, iar baza lui este sanatatea, in toate formele ei, de la sport si miscare, la alimentatie sanatoasa. Pornit de catre un atlet de origine islandeza, a ajuns sa inglobeze de la show-uri live, jocuri pana la proiecte la nivel de comunitati (maratoane, cluburi sportive) si mai mult, proiecte la nivel national in colaborare cu agentii guvernamentale. A ajuns pana la Casa Alba, inclusiv Michelle Obama implicandu-se in actiunea de incurajare a copiilor prescolari si a parintilor lor sa adopte un stil de viata sanatos si activ.

Cam asta am facut si noi sambata. Cu o mica segregare pe varste, copiii cu copiii, pastoriti de eroii serialului, iar noi mamele de catre un specialist in nutritie. Evident ca socoteala de acasa nu s-a potrivit cu cea din targ, pentru ca partea cu segregarea a functionat doar in teorie :) Cu toate astea, copiii s-au jucat, nici nu aveau cum altfel, la ce arsenal le-a fost pus la dispozitie de catre organizatori (Boomerang, White PR si Mamica Urbana, chapeau!!!) si le-a placut atat de mult, incat zgomotul facut de ei a acoperit orice incercare de discutie in partea noastra de baricada :) Well, exagerez nitel, caci pana la urma, discutia pe teme de nutritie a fost si a fost interesanta, cu argumente multe, cu ceva polemica pe tema uleiurilor pe care trebuie sa le folosim in alimentatia copiilor. Pana la urma, concluzia evidenta trasa de noi a fost ca echilibrul trebuie sa primeze in nutritie.

Am plecat de acolo cu copiii transpirati de la atata zbenguiala, cu obrajii imbujorati, asa cum ii sta bine oricarui prichindel. Cat despre ce le dau eu de mancare, de unde isi iau ei energia zilnica, intr-o postare viitoare, dedicata alimentatiei sanatoase.

Oraselul Lenes se difuzeaza la Boomerang, zilnic de la 9:20, 13:45 si 19:05, astfel incat nimeni sa nu rateze vreun episod :)