Mai e putin pana la Halloween, si cu toate ca unii comercianti cred ca deja e Craciunul, suntem abia in octombrie (inca), asa ca eu zic sa luam totul mai pe indelete.

Halloween-ul este saptamana viitoare, ma gandesc ca o sa fie o dementa prin cluburi de petreceri cu „asistente” si „vampiri”. Norocul meu ca voi fi scutita de asa ceva. Nu voi scapa insa de sculptatul dovlecilor, activitate care, sa fiu sincera chiar imi place, si abia astept sa pregatesc si eterna placinta cu dovleac si nuci. Am de gand sa le organizez copiilor acasa si o mica petrecere in costume, si poate sa ii iau de mana si sa mergem la colindat prin cartier, chiar daca am dubii mari ca ne va deschide cineva usa (vecinii sunt octogenari si nonagenari in proportie covarsitoare ceea ce transforma colindatul de Halloween intr-o operatiune cam riscanta, atat pentru noi si pentru vecini).

Am trei recomandari legate de Halloween, extrase din puzderia de oferte, evenimente si alte chestiute dedicate acestei sarbatori, care by the way, la origine este legata de Shamhain, o sarbatoare veche, veche de origine celtica, deci pagana, dar care avea (si are in continuare) o multime de semnificatii frumoase.

Pai, incep cu dovleacul, si in caz ca nu sunteti fanii placintelor, aveti aici o gramada de alte retete delicioase cu dovleac. Este un mic compendiu de retete, mie mi-au placut toate.

Continui cu costumatiile de Halloween, mai ales ca am experientele petrecerilor la gradinita si cu alergatul bezmetic dupa un anumit costum. Le gasiti aici cam pe toate, cu o reducere promotionala de 15%, inclusiv un costum de gheisa de care m-am indragostit, too bad ca nu au si pe masura mea. Insa, ma bucur ca am gasit in sfarsit sabii pentru baieti, ca m-au zapacit cu ele, si toate sabiile pe care le-au avut pana acum le-am ales cat mai moi, din burete, si evident ca au rezistat pret de o zi, pana si-au infipt dintii in ele. Stiu, nu e chiar cea mai potrivita jucarie, eu sunt antiviolenta din constructie, insa parca ii prefer cu sabiile in mana, decat executand lupte greco-romane pe covor.

Si, un atelier pe tematica, cu un nume simpatic, simpatic, ce promite cel putin la fel de multa distractie ca si numele pe care il poarta. Este maine, la Lumea lui Momo, pagina evenimentului este aici, este tot cu Oana Bernecher de la Flowersophy, care a tinut si Atelierul de impletit flori de acum cateva saptamani, si despre care nu am apucat inca sa povestesc, insa a fost super fun. Iar Atelierul de maine are cam toate ingredientele necesare unei distractii garantate. Asa ca, inca va puteti inscrie la el, detalii complete despre participare, pret, locatie, durata si ora de incepere aveti pe blogul Lumea lui Momo. Atelierul se adreseaza tuturor copiilor si adultilor :).

Tot ei mai au un atelier dedicat dovlecilor, pentru copiii intre 2 si 3 ani, detalii complete despre el aveti aici, si este tot sambata (adica maine!).