Azi dimineata am dat peste mesajul Mariei.

Sunt trei familii, un cuplu fara copii, unul cu doi copii si unul cu trei copii. Au fost evacuati in urma cu o luna si de atunci stau sub cerul liber, intr-un adapost improvizat. Cel mai mic dintre copii are trei luni. Copiii mari sunt la scoala, in timpul zilei stau la adapostul de zi Ana si copiii, isi fac lectiile acolo. Este nevoie urgent de paturi cat mai groase, de imbracaminte de iarna, si de o persoana care are un spatiu de dat in chirie. Prioritatea este familia cu trei copii!

Povestea lor in cuvintele Nicoletei o aveti aici:

Dragilor,

am primit în urmă cu trei săptămâni un mail. Un mail despre o familie care stă pe stradă. Am fost acolo, să-i cunosc. I-am vizitat cam de trei ori pe săptămână. Sunt trei familii in total. Una cu doi copii, una cu trei, una fără. Cele trei familii sunt rude. Prioritare sunt familiile cu copii. Părintii din familia cu trei copii mi-au ajuns la inimă.

 Vineri, la ora 19.00 va fi difuzat la Observator un reportaj despre situaţia familiei cu trei copii, familia Closca (pe mama o cheamă Nicoleta Mihaileanu, pentru că nu sunt căsătoriti).

Am decis să plătim chiria pentru câteva luni, prin asociatia noastră (Asociatia „Sfântul Nicolae si Sfântul Efrem cel Nou”) pentru familia cu 3 copii. Problema este că nu găsim o chirie. Nu găsim o camera sau două la curte cu o chirie modică. Lumea nu vrea să primească o familie cu copii. Şi să vedem ce soluţii găsim şi pentru familia cu doi copii.

Copiii sunt extraordinari. I-am dus sămbătă la Grădina Zoologică, le-am cumpărat de încăltat. Dar problema de fond rămâne. Afara e frig, bate vântul şi ei locuiesc afara.

Am incercat prin centre. Nimeni nu vrea să primească şi părintii si copiii. Iar ei nu vor să se despartă. Familia Closca a depus dosar şi la primăria Sectorului 1, pentru locuinta sociala. De doi ani. Nu au primit raspuns. Nici pentru ajutor social nu au primit un raspuns favorabil.

Am făcut şi o listă de nevoi, aşa pe scurt. 
NEVOI:
1. Să găsim casă cu chirie. Proprietarul să vrea să incheie contract de inchiriere. Cei trei copii mai mari merg la scoala, la Scoala Sfintii Voievozi. Dupa scoala merg la un centru de zi, unde fac lectii, teme si alte activitati educative. Sunt frumosi, bine educati. Părintii nu ar vrea să-i mute de la scoala, cel putin nu acum, in timpul anului. 
2. Să-i ajutăm să plătească utilitătile, măcar câteva luni, până se pun pe picioare.
Puteti face donatii in contul familiei

RO75RZBR0000060016285246, deschis pe numele Nicoleta Mihaileanu, mama celor trei copii, la Raiffeisen Nicolae Titulescu
sau in contul Asociatiei „Sfântul Nicolae şi Sfântul Efrem cel Nou” cu mentiunea PENTRU FAMILIA CLOSCA.
RO92 RZBR 0000 0600 1590 6640, deschis la Raiffeisen, Sucursala Aerogării.
3. Copiii au nevoie şi de haine. Sosete groase. Geci de iarnă. 4. Să găsim un loc de muncă pentru tatăl celor trei copilaşi. Este foarte priceput in construcţii. Ideal ar fi să găsim ceva cu carte de muncă. Aşa ar avea si ei o siguranţă.

Dacă puteţit să daţi o mână de ajutor pentru salvarea acestor copilasi vă rog să-mi scrieţi. 
Puteti să mergeti si să-i cunoasteti personal. Stau pe Strada Lebedei nr 8. Ca zona este foarte aproape de Guvern. Ca persoana de contact il puteti suna pe Daniel Closca, tatal celor doua fetite si al baietelului de un an si patru luni 0767084476
Vă mulţumesc tuturor.

Trebuie sa ne mobilizam. Urgent!
Daca aveti un spatiu, cat de mic, bani de chirie exista, deci nu mai stati pe ganduri, pur si simplu nu se poate ca acesti copii sa stea sub cerul liber!