Ati avut vreodata senzatia ca juniorul sau junioara voastra ar avea vreun talent mai aparte? Sa stiti atunci ca tot ce se poate ca instinctul vostru sa nu se fi inselat. Se pare ca fiecare dintre noi ne nastem cu o inclinatie spre un domeniu sau poate spre o combinatie de mai multe.


O spune Howard Gardner, care dezvoltat aceasta idee in teoria inteligentelor multiple (1983). Pe scurt, el spune ca exista opt inteligente (conceptul se refera mai exact la aptitudini si abilitati, nu la „inteligenta” in acceptiunea larg cunoscuta): muzicala/ritmica/armonica, corporala/kinestezica, logica/matematica, vizuala/spatiala, lingvistica/verbala, interpersonala, intrapersonala, naturalista, la care ulterior a mai adaugat si o a noua, existentiala. 
Pornind de la aceasta teorie, o parte din sistemele educationale au creat metodologii de invatare bazate exact pe descoperirea potentialelor aptitudini diferite si adaptate in consecinta, in functie de interesele si inclinatiile fiecarui copil.
Unul din sistemele care functioneaza avand la baza aceasta teorie este sistemul FasTracKids. Rezultatele vorbesc de la sine, iar motivul pentru care am prezentat pe scurt aceasta teorie este ca pe 6 decembrie FTK organizeaza o conferinta pe aceasta tema, avandu-l drept invitat principal pe omul care a creat un instrument de evaluare a inteligentelor preponderente, numit FasTracKids Learning Potential Assessment, Dr. Louis Norbeck. 
In principiu, in cadrul conferintei vor fi abordate urmatoarele subiecte:
  • Teoria inteligențelor multiple 
  • Instrumente de evaluare a inteligențelor multiple
  • Care sunt inteligențele predominante ale copilului meu?
  • Curriculumul FasTracKids și inteligențele multiple
Conferinta va avea loc pe data de 6 decembrie, incepand cu ora 18:00, in amfiteatrul Al. I. Cuza al Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti din Bd. Octavian Goga, nr 2.
Printre partenerii conferintei se numara si Totul despre mame si ANCV – Monica Reu. 
Este o abordare diferita la sistemul traditional de invatamant si o ocazie buna pentru toti parintii care deja au copii la scoala, dar si pentru cei care urmeaza sa isi inscrie copiii in sistemul de stat, de a afla niste informatii valoroase despre cum pot descoperi si potenta abilitatile si aptitudinile copiilor lor. 
Datele complete despre eveniment, inscriere, program si preturi aveti pe pagina FasTracKids.