Aproape fiecare final de decembrie ne-a trimis cate o „bomboana” de boala. Nu mai stau sa fac rememorari, nu vad sensul, oricum mi-s toate foarte vii in cap, inclusiv ziua de 31 decembrie a lui 2010, cand am cautat prin tot Bucurestiul Ventolin de 10 ml, solutie pentru aerosoli si am reusit sa gasim abia la Brasov, si pe la ora 6 seara noi asteptam trenul de la Brasov pentru a lua de la conductor sticluta de Ventolin.


Acum mai bine de o saptamana, cand eu si Rebecca eram in drum spre platoul de la Vocea Romaniei, baietii se duceau „in corpore” sa vada un spectacol de circ, undeva prin Berceni. De sub cupola circului au luat si boala, caci de a doua zi a inceput declinul. Daca David avea un rosu in gat luni, miercuri dimineata totul se mutase la plamani, iar vineri, dupa mai bine de trei zile cu febra ce a urcat pana la 39,8, si dupa o radiografie, ni s-a confirmat o uratenie de pneumonie. Eroarea maxima am facut-o eu, pentru ca am decis la sfatul doctorului sa i se monteze branula pentru tratamentul injectabil la camera de tratament de la Medlife Grivita. Acolo nu puteam sa dau decat peste una din cele mai incompetente asistente, care nu a fost in stare sa monteze o amarata de branula, si i-a spart trei vene in incercarile ei. Nu pot povesti cum a fost, ce urlete, cata disperare pe David, care si-asa era lesinat si apatic de la boala, era nedormit, caci toate acestea se intamplau in orele in care el si-ar fi facut in mod normal somnul de pranz. Parca aveam in brate o leguma, care cu ultimele forte urla. Am plecat de acolo, intr-o stare de nervi cumplita, si am luat-o de la capat seara la spitalul din Aviatiei al Medlife. Unde, cu totul alta asistenta, care i-a gasit vena din prima, fara nici un fel de chin, vena care inca mai functioneaza impecabil si acum, trei zile mai tarziu. 
Raducu, in stilul propriu, nu a facut nimic la plamani, insa a facut laringita. Indeajuns pentru a-si transforma starea si psihicul cu 180 de grade, astfel ca din copilul vesel si independent, m-am trezit cu un exemplar lipit cu superglue de mine. De fapt amandoi au fost lipiti de mine si de Radu, atat de tare, incat joi seara, incercarea noastra de a da o fuga sa cumparam cadourile pentru Mosu’ a esuat lamentabil, trebuind sa ne intoarcem rapid acasa, fiindca nici unul nu voia sa stea cu bunicii si plangeau amandoi dupa noi de mama focului. 
Rebecca e singura care nu are absolut nimic, inclusiv eu m-am pricopsit cu o frumusete de laringita si nici nu e de mirare, avand in vedere la cat mi s-a tusit direct in nas si in gura in ultima saptamana. Mi-a pus capac si seara, altfel superba petrecuta la Ca Va Bistro, unde am reusit sa strangem peste 10000 de lei pentru Madalina, Dorin si Emanuel, dar stand afara timp de peste trei ore, ca gazda, m-am intors de acolo complet inghetata si…. fara voce. 
Duminica ar fi trebuit sa plecam la Sinaia, insa cum suntem pe tratament cu injectabil, orice plecare e iesita din discutie, mai mult David raspunde destul de greu pana si la tratamentul cu Cefort, asa ca nu ne-a ramas decat sa ne resemnam, Sinaia mai poate astepta.
Cam atat de la noi, va dorim sanatate multa tuturor, ca-i mai buna decat toate!
PS: Miracolele de Craciun exista, totul este sa crezi in ele. Vineri seara la Garden Party-ul de la Ca Va Bistro, am avut si o echipa de la Antena 3 care a filmat, sambata dimineata s-a dat materialul pe post, materialul a fost vazut de Gigi Becali, care s-a oferit sa cumpere casa pentru cei trei copii. Nadina Campean, cea care a demarat toata aceasta actiune pentru Madalina, Dorin si Emanuel este deja la Targu Mures, prin mijlocirea unor alti oameni inimosi azi se vor face toate formalitatile pentru cumpararea casei, asa ca cei trei vor avea de azi un camin adevarat! 
Avem Casa din Suflet, oameni buni!