Imi amintesc de serile de Ajun ca fiind sub semnul somnului. Trebuia sa „dorm” ca sa pot sta pana noaptea tarziu. Imi amintesc inserarile rapide, luminile strazii strecurandu-se printre ochiurile jaluzelelor si pocnetele bicelor, cand mai infundate, cand mai apropiate.

Stateam culcusita sub plapuma groasa, ascunsa de frigul incaperii si ascultam vanzoleala din bucatarie, unde se derulau ultimele pregatiri si ostilitati pentru Revelion. Aveam o senzatie de amorteala in mine si cu toate astea nu puteam deloc sa inchid ochii, nerabdarea fiind prea mare. Numaram secundele, minutele care ma aduceau mai aproape de un an nou, un an in care aveam sa fiu putin mai mare decat in anul ce statea sa se termine, un an care avea sa ma aduca mai aproape de visul meu etern: sa fiu mare ca parintii mei.

Visul mi s-a indeplinit, acum am la randul meu niste copii pe care ii pun la somn ca sa poata sta cat mai tarziu in noaptea dintre ani. Nu stiu daca dorm, eu sper sa da, insa si mai mult sper sa nu isi doreasca la fel ca mine, sa creasca mari odata.

© Annnmei | Dreamstime.com