Literatura autohtona e plina de clisee cand vine vorba de viata de cuplu odata ce ai facut primul copil. La fel si mentalul social. Femeia nu mai revine niciodata la „formele” pentru care barbatul a luat-o de la inceput, nu mai e timp de sex, ea se lasa pe o ureche, se transforma intr-o neingrijita, nu mai are chef, basca, mai vin si noptile nedormite, prioritatea e copilul and so on, lista poate continua la nesfarsit.

Si totusi exista viata de cuplu dupa copii? Nu unul, nu doi, ci trei sau mai multi chiar (not our case :)).

Exista, oameni buni. Si e mai palpitanta, si prinde asa, o nuanta de complicitate, capata savoare si culoare. Si nu tine decat de cei doi actori principali sa devina asa. Ca ok, acum sunt mama si tata, dar pana la asta, la inceputuri au fost iubita si iubitul. Rolurile s-au imbogatit, s-au dublat, nu s-au substituit.

Nu mai ai timp sa iesi seara de seara in oras, la o cina sau la un pub. Ajungi uneori, in extrema cealalta, sa iesi o data pe luna. Dar, oh boy, cata placere este in amaratele alea de trei ore! Cum ajungi sa savurezi cu adevarat fiecare secunda petrecuta in doi, sa ai iar fluturii aia in stomac alive and kicking.

Nu mai ai timp sa lenevesti la leguma cu orele intinsa pe canapea, cu picioarele in poala omului iubit, uitandu-te la „n” filme. Insa atunci cand prinzi un sfert de ora de asa ceva, il gusti cu fiecare fibra a corpului.

Nu mai dormi, goala goluta langa omul iubit, fiindca mare parte din pat ti-a fost rechizionata fara drept de apel de noul venitul in familie, insa o mangaiere pe par iti trezeste niste emotii incredibile si te face sa te simti iubit(a) once again.

Cam asta e pana la urma secretul, sa traiesti si sa gusti totul cu toata puterea fiintei. Sa nu uiti niciodata ca dincolo de „tati” sau de „mami”, in continuare traieste in persoana de langa tine, fiinta iubita.

Intimitatea nu este doar sex (ok, e si ala, si e al naibii de important!) este suma aceea de gesturi, atingeri intamplatoare, mici atentii, gadileli, mangaieri, priviri complice, sarutari date pe fuga, zambete. Si nu depinde decat de voi sa o tineti vie, indiferent de cati copii aveti. Copiii nu-s o scuza pentru ofilirea relatiei dintre doi oameni.

Asa, ca tot e Valentine’s Day azi :)