Am absentat destul de mult in ultima perioada. Sunt intr-o vrie psihica, imi simt corpul de parca ar avea cateva sute de kilograme, am adunat o oboseala cronica in ultimele saptamani, cu nopti in care am adormit spre ora doua si treziri la prima geana de lumina intrata prin ochiurile jaluzelei. Griji, probleme, stress, toate astea si-au spus cuvantul, iar rezultatul este un „eu” cu un chip obosit, tras si o mina care transmite orice numai sanatate nu. Si se vede, fiindca dupa laringita de acum zece zile a venit o alta viroza in vizita, care m-a luat cu asalt, cu febra, dureri musculare, frisoase si niste dureri cumplite de cap. Prilej pentru a simti pe pielea mea tot ceea ce simt si copiii mei atunci cand fac febra, si nedumirirea mea ramane: cum pot ei sa mai fie zglobii pe la un 39, cand eu sunt ca o leguma peste care a trecut un tren, inainte si inapoi de mai multe ori?

Duminica, dupa cele opt ore petrecute in aer liber la Talciocul Urban de la Ca Va Bistro, pe scurtul drum de intoarcere am fost la un pas sa atipesc la volan, in mai multe randuri, ceea ce m-a speriat crunt. Dupa ani de zile in care mereu mi-am pus intrebarea „Cum naibii poti sa adormi la volan?!?”, fiindca era ceva ce mie mi se parea inimaginabil, duminica am fost la un pas sa o patesc chiar eu. Am ajuns acasa, m-am prabusit in pat si am tras un somn de doua ore si jumatate, extrem de agitat, care nu numai ca nu m-a odihnit asa cum speram eu, insa m-a obosit si mai tare.

Imi pare rau pentru toate chinurile si caznele la care este supus corpul meu, simt ca l-am lasat in paragina, eu care altfel il iubesc si-l pretuiesc. Incerc sa ma incarc cu energie buna, pozitiva, insa cand esti undeva pe avarie, e tare greu sa iti mai gasesti sursele traditionale. Si trag. Trag de mine, sa am chef, sa am energie de aruncat in jocurile cu copiii, sa am putere sa mai duc o zi la bun sfarsit. Si e al naibii de greu in contextul de fata, iar zilele trec pe nesimtite, deja e aprilie, iar feeling-ul meu general este de neputinta. Si asta se resimte si la nivelul familiei, caci eu sunt motorasul, si daca eu dau rateuri asta se vede imediat si in armonia generala din camin. Si totusi, cine este sa ridice spiritul mamei atunci cand el este undeva la doi metri sub pamant?

Voi ce faceti cand sunteti down? Cand aveti senzatia ca nimic nu se leaga si nimic nu se potriveste in peisaj? Cand simtiti ca nimic nu va iese? Cand va uitati in oglinda si vedeti o pereche de ochi obositi si lipsiti de viata?

Sau oare o fi, iar, astenia de vina?