Eu sunt zero total la impletit parul. In afara de impletitura clasica sau standard, cum vreti voi sa ii spuneti, nu mai stiu altceva. Nici spic, nici coada de peste, nimic. Motiv pentru fiica-mea sa ma bodoganeasca in permanenta. Cum, mai mami, nu stii? Dar pe tine nu te-a invatat nimeni? Eu cum sa invat daca tu nu stii? Nimic nu stii, mai mami. (si nu, nu se uita la GoT!)

Daca si voi sunteti la fel de vax albina ca si mine, aflati ca:

Parul si cositele impletite nu sunt doar un trend in 2014, ci au si o semnificatie foarte adanca in traditiile romanesti.

In Duminica Floriilor, 13 aprilie, in cadrul Targului de Florii de la Muzeul Taranului Roman, echipa BluParty invita mamele si fiicele la Atelierul Cosite Urbane.

In cadrul Atelierului participantele vor invata tainele impletiturilor parului, semnificatia fiecarei cosite, si cum este reprezentata legatura mama-fiica in traditia romaneasca.

Irina Latis, insotita de fetita ei, va coordona doua ateliere de impletit parul la Atelierul de Creativitate de la Muzeul Taranului Roman, in intervalul 10.30-11.30 si 12.00-13.00.

Alaturi de Irina, initiatoarea proiectului Cosite Urbane, mamele si fiicele vor invata sa isi faca una alteia impletituri cum sunt spicul, coada de peste sau impletituri cascada.

Atelierul este potrivit pentru fetite cu varste cuprinse intre 6 si 10 ani.

Intrarea la atelier pentru mama si fiica este de 25 de lei. Participarea se face in urma unei inscrieri pana Joi, 10 aprilie, pe adresa marilu.romedea@bluparty.ro sau la numarul de telefon 0744.88.22.88.

Mamele sunt rugate sa mentioneze in e-mail data nasterii fetitei, prenumele ei si intervalul orar pe care il prefera pentru atelier.

Sursa foto: femeiastie.ro