Priviti filmuletul de mai jos.

Nu pot sa imi imaginez ce e in sufletul unei mame care isi petrece zile si luni pe culoare asteptand. Am trait si eu clipele acelea de asteptare, insa la mine s-au masurat in cateva zile si cu toate astea, inca imi amintesc de faptul ca si cateva clipe pana la urmatoarea vizita mi se pareau inuman de lungi. Si minutele in care puteam fi acolo, langa Rebecca, sau langa David, insa nu ii puteam lua in brate desi nimic altceva nu imi doream mai mult.

Si acum luati-le si multiplicati-le de zeci, sute, mii de ori. Cam asta traieste mama unui nou nascut prematur, zi de zi, ora de ora, minut de minut. Lumea ei se imparte intre clipe infinite, care parca nu se mai scurg, pana la urmatoarea vizita si intre clipe care trec cu viteza luminii, in care poate fi langa puiul ei, dar nu il poate tine in brate. 

Dorna a lansat in 2013  impreună cu Asociaţia Salvaţi Copiii,  campania “Grija pentru copii”. In 2013 au contribuit la dotarea a 15 maternitati din Romania cu echipament pentru ingrijirea nou-născuţilor prematur (in conditiile in care in România 1 din 10 copii se naste prematur) In 2014, pentru a extinde aceasta promisiune, de sustinere a bebelușilor născuți prematur si catre mămici, Dorna a creat Fereastra Sperantei în Maternitatea Polizu din Bucuresti. Un simplu geam care desparte camera de asteptare de salonul nou-nascutilor a devenit purtatorul mesajelor de incurajare trimise de mii de romani mamelor ingrijorate, pentru a le aminti ca exista speranta.

Daca vreti si voi sa le trimiteti un mesaj, o puteti face aici pe site-ul campaniei.

Eu inca astept momentul in care se va implementa si Kangaroo Care in toate maternitatile din Romania. Si simt intr-un fel, ca nu suntem departe. Felicitari Dorna, felicitari Salvati Copiii, tuturor celor care se implica in aceste proiecte (Asociatia Unu si Unu, Micolino si multi altii), felicitari tuturor celor care zi de zi se gandesc cum sa faca mai bun startul in viata al celor care vin pe lume cu mult prea multa repeziciune.

Sursa foto.