In mini vacanta de 1 Mai noi am fost contra-curentului clasic consacrat si nu am dat-o pe gratare la iarba verde ci pe miscare la iarba verde (si nu numai).

Asa ca pe 1 am fost la Taramul Zmeilor si la Pescariu Sports & Spa, pe 2 am dat o fuga pana la Brasov sa ii salutam pe Ica si Bitu,  strabunicii copiilor, pe 3 am facut trasee de escalada in copaci la Aventura Parc si ne-am reintors la Taramul Zmeilor, fiindca e indeajuns sa mergi o data acolo si iti intra microbul definitiv in sange. Duminica ne-am pus cauciucurile in picioare, ne-am plimbat locco prin cartier, am vanat melci codobelci si am facut piata.

Au fost patru zile atat de pline si de frumoase incat mi-as dori sa gasesc o bagheta vrajita care sa le poata replica la nesfarsit. Voi povesti despre toate locurile pe care le-am enumerat mai sus, cu un focus pe Pescariu si Taramul Zmeilor, care mi-au mers direct la inima din toate punctele de vedere, insa undeva in zilele urmatoare.

Deocamdata, ma pregatesc intens de Jack Newman, care vine sa va/ne vorbeasca peste nici doua zile, despre miracolul alaptarii. Si daca inca nu sunteti convinse si nu aveti indeajuns de mult motive sa mergeti sa il ascultati, va mai ofer eu unul: costul biletului full, pentru cele trei zile s-a redus de la 650 la 300 RON, datorita unor sponsori inimosi care s-au implicat in acest demers. Nu e vorba numai de motivatia financiara, insa stiu ca pentru multe persoane acesta a fost un impediment destul de serios, si sper sa ma vad cu cat mai multe dintre voi pe parcursul celor trei zile de conferinta.

Despre restul motivelor, of, am scris de atatea ori, incat nici nu mai stiu ce as mai avea de spus in plus. Pentru mine alaptarea a insemnat mult prea mult, astfel incat sa fiu capabila sa imi astern pe hartia virtuala toate impresiile, trairile, experientele avute pe parcursul celor aproape cinci ani, stiu doar ca acesta este motivul principal pentru care militez (of, cum suna!) si voi milita mereu pentru alaptare. Inca am aproape zilnic persoane care imi scriu si imi pun intrebari pe acest subiect. Dintre toate mesajele pe care le primesc, acesta este cel mai des intalnit, semn ca era nevoie mare de Jack Newman in Romania. Si sper sa gasesc joi sala arhiplina. Nu numai de viitoare/actuale mame, ci si de personal medical, fiindca in continuare, acolo cred ca se afla mare parte din solutiile problemei.

Poate ca venirea lui Jack Newman va fi un pas mare inainte spre imbunatatirea acelei statistici triste si arhicunoscute si voi face tot ceea ce pot pentru a transmite mesajele lui Jack Newman mai departe, sa fie auzite de cat mai multa lume. Programul complet il aveti aici, sunt cinci conferinte de cate o jumatate de zi, vedeti ce subiect vi se pare mai interesant si veniti. Pentru 1, 2 sau 3 conferinte alese platiti 200 lei, pentru 4 sau toate 5 platiti 300 lei.

Eu ma astept sa fie extrem de interesant, chiar si pentru o veterana ca mine, si ma astept sa fie pe alocuri emotionant, fiindca sunt sigura ca se va lasa cu multe momente de rememorare :)