Mereu m-am intrebat cum este viata cu gemeni sau chiar tripleti. Mereu mi s-a parut ca varianta mea cu trei este cea „simpla”, fiindca au venit pe rand pe lume, nu toti gramada. Asta pana am ajuns sa stau de vorba cu mama unor tripleti, conceputi natural, fara vreun tratament care, atunci cand a auzit ca am si eu trei a facut niste ochi mari si m-a intrebat: „Doamne, si cum ai rezistat si ai facut fata?” la care eu i-am raspuns „Cum ai rezistat tu? Ca la mine a fost mult mai simplu decat tie!”

Dupa care, m-a luminat (e relativ cat de luminata am fost, ca inca nu pot pricepe) spunandu-mi: macar eu nu am luat-o de trei ori de la zero. Totul s-a facut si se face x3, nu e nimic prea complicat, am trecut cu toti trei o singura data prin fiecare etapa si asta mi s-a parut foarte suportabil.

Eu, din partea cealalta nu prea vad cat de suportabil a putut fi, mai ales in primii 3-4 ani, dar o cred pe cuvant fiindca a fost extrem de convingatoare si sigura pe ceea ce spunea!

Anyway, diferente sunt si sunt multe, inclusiv in modul in care abordezi cresterea si educarea lor. De aceea fetele inimoase de la Unu si Unu s-au gandit sa vina in intampinarea parintilor de gemeni/tripleti cu un curs de parenting dedicat lor. Si vestea cea mare este ca il va sustine Otilia Mantelers, si cred ca nu se putea persoana mai potrivita pentru asta, chiar daca nu are gemeni, insa are si ea 3 copii, deci este mai mult decat experimentata.

Mai jos aveti toate detaliile (daca nu sunt chiar toate, puteti sa cititi mai multe pe site-ul Asociatiei Unu si Unu)

  • Despre cursul Misterul Gemenilor – Atasament sau Independenta?

Cursul prezinta niste instrumente cu ajutorul carora parintii gemenilor pot interactiona mai frumos si intr-un mod care ii conecteaza cu copiii lor. Acest curs are la baza filosofiile din doua abordari de parenting care fac ca relatia dintre parinte si copil, dar si dintre gemeni sa fie mai calda si mai apropiata: Parenting by Connection(www.handinhandparenting.org) a lui Patty Wipfler si Playful Parenting a lui Larry Cohen (www.playfulparenting.org). Parenting by Connection vine cu 5 instrumente de ascultare a copilului: timpul special, ascultarea prin joc, limitele,  ascultarea plansului si a crizelor de furie si listening partnership for parents. Toate acestea instrumente vor fi prezentate si ilustrate la curs prin multe exemple din experienta trainerului si a organizatorilor si prin jocuri de rol! Playful Parenting este un mod frumos de a te apropia de copii cu ajutorul jocului si reprezinta stiinta jocului explicate parintilor.

  • Tematica cursului:

Instrumentele Parenting by Connection dezvoltate de organizatia Hand in Hand Parenting au un singur obiectiv: o mai profunda conectare in familie. Studiile arata ca aceste instrumente aduc rezultate incredibile si in relatia parintilor cu cei doi sau mai multi copii ai lor. Cu ajutorul lor, fratii incep sa se relaxeze unul in prezenta celuilalt si, mai mult decat atat, sa se si bucure unul de celalalt.

In cadrul workshopului vom povesti despre cele mai des intalnite dificultati in relatia parintelui cu gemeni, tripleti.

Cauza fundamentala a tensiunilor dintre gemeni si tripleti

-Conectarea este vitala pentru relatia parinte – copil

-Conectarea cu Timpul Special (Cum aranjezi sa ai timp special cu fiecare din cei doi (sau mai multi) copii ai tai)

-Jocul – jocuri cu fiecare copil individual, jocuri impreuna

-Ajutor – ai nevoie de el cand ai doi sau mai multi copii. Cum faci rost de ajutor?

-Listening Partnership for Parents – instrument dedicate parintilor

-Vindecarea anxietatii de separare a gemenilor

-Limitele: cum le punem pentru a evita situatiile periculoase dintre frati

-Limitele: cum le punem in joaca

-Impartitul lucrurilor de catre gemeni si tripleti: simtul proprietatii. Tati, mami, nu e drept! Despre simtul (ne)dreptatii la frati

-Ce faci cand nu mai ai rabdare, cand ai ajuns la conflict prea tarziu

-Cum ii ajuti pe frati sa se conecteze unul cu celalalt

-Cum il abordezi pe copilul care te cere mereu

-Cum il tratezi pe copilul care pare ‘victima’

  • Detalii

Structura: 2 sesiuni, pe 3.06.2014 si pe 10.06.2014 a cate 3.5 ore, de la orele 18.00 la orele 21.30.

Cost: 220 ron/ 2 sedinte. Parintii care au mai fost la cursurile Otiliei Mantelers si folosesc deja instrumentele Parenting by Connection, se pot inscrie doar la a doua sedinta, pentru pretul de 120 ron

Locatie: Galeria Occidentului, Str Occidentului nr 11, zona Polizu, Bucuresti.

Numar maxim de persoane: 20 parinti, numar minim de persoane 12 parinti. Pot veni parinti (mamici si tatici) care au copii intre 0 si 10 ani. Este un curs de parenting si recomandam ca parintii sa vina fara copii.

Participarea se poate face doar pe baza de inscriere, la adresa de mail: andreea.tirteata@unusiunu.com (te rugam sa ne spui varsta copiilor, daca sunt gemeni sau tripleti si sa ne dai telefonul).

Data limita ce inscriere este: 30.05.2014.

Costul integral al cursului se achita la prima sedinta.