Anul acesta incerc sa fac valuri cat mai mari la Swimathon si sper sa fiti alaturi de mine in toata aventura asta. Ce este Swimathon? Este punctul de intalnire intre o serie de proiecte si donatori, intalnire mijlocita de Fundatia Comunitara Bucuresti si de noi, inotatorii.

Noi avem multa treaba in aceasta luna, fiindca nu este indeajuns sa dam din maini si din picioare in bazin pe 12 iulie, ci noi suntem responsabili si de strangerea unui numar cat mai mare de donatori (si implicit de bani!) pentru proiectul nostru de suflet.

1

Eu voi inota alaturi de unele din cele mai faine bloggerite: Ana Nicolescu, Ana Maria Mitrus si Tily Niculae si last but not least, fiindca nu se putea sa nu avem si un barbat in echipa, Silviu Alecu, caruia ii multumesc in mod deosebit ca ni s-a alaturat, pentru „Unu si Unu”, mai exact pentru ca proiectul lor „Fire de dragoste” sa prinda viata.

Povestea proiectului o gasiti aici. Este o poveste lunga si emotionanta, si speram sa strangem cat mai multi bani, astfel incat sa reusim sa dotam cat mai multe incubatoare cu seturi crosetate, dar mai ales cuiburi. Spun mai ales cuiburi, fiindca daca in cazul seturilor crosetate nu am nici o indoiala ca vom strange o echipa mare, mare, care sa faca cele peste 100 de seturi gandite initial, in ceea ce priveste aceste cuiburi situatia este un pic mai complicata. Este nevoie de un producator care sa le faca, de materiale, vorbim deja de un produs mai complex. Si totusi, la ce sunt bune aceste cuiburi? Sunt ele doar un moft? Va spun ca nu este deloc asa.

Un prematur isi petrece primele luni de viata intr-un incubator, imbracat doar cu un scutec, fara sa simta atingerea mamei, atat de importanta de care beneficiaza nou nascutii la termen. Mamicile reusesc sa ii atinga doar atunci cand vin in vizita, o ora maxim doua, adunata intr-o zi intreaga. Am citit istorii, in care asistentele din sectia de prematuri povesteau cum prematurii din incubatoare incercau sa se tarasca spre peretele incubatorul, pentru a simti ceva langa ei. Pentru a simti ca exista cineva/ceva, pentru a-si satisface nevoia emotionala de atingere si confort. Aceste cuiburi ii vor ajuta sa se simta in siguranta, sa simta acea apropiere de care au atata nevoie, chiar daca nu este a mamei, ci a unui material. Mai e mult pana la implementarea sistemului Kangaroo Care in tara asta, asa ca din punctul meu de vedere chiar si niste aparent banale cuiburi ar fi un mare pas inainte.

De altfel, fetele de la Unu si Unu, Corina si Diana, au luat pulsul in principalele maternitati din Bucuresti, iar reactiile oamenilor de acolo au fost mai mult decat entuziaste la auzul acestei idei. Este nevoie, e o reala nevoie in sectiile de neonatologie, atat de seturile crosetate, cat si de aceste cuiburi. In acest moment, prematurii din incubatoare sunt „fixati” cu niste rulouri facute din „finet”, rulouri care sunt si rigide si insuficiente. Deci fiti fara grija, cuiburile sunt nu numai necesare, ci sunt asteptate cu nerabdare.

Nu ma mai lungesc mult cu acest prim anunt, va voi mai povesti multe pe parcurs. Focusul blogului in urmatoarea luna va fi pe acest proiect, in care eu deja am investit enorm de mult timp dar mai ales suflet, si sper sa fiti alaturi de mine si de noi.

Le multumesc celor de la Pescariu Sports and Spa, care mi-au devenit o a doua casa, fiindca ma antrenez intensiv la ei, astfel incat sa fac o figura frumoasa pe 12 iulie si sa inot cat mai multe bazine pentru cauza mea.

De la voi ma astept sa dati cate un like (nu e obligatoriu :)), un share mai degraba, sa ajunga la cat mai multa lume, dar mai ales cate un leu, sau cinci, sau zece. Tineti minte mereu, picatura cu picatura se face un ocean. Puteti dona completand formularul disponibil aici, nu va stresati, datele voastre personale nu vor fi folosite in nici un fel de comunicari comerciale.  Oricat de putin, va asigur ca va conta enorm.

Nu stiu ce sa mai scriu, am scris acest text de mai multe ori in minte, se pare ca acum nu sunt in cea mai buna forma artistica, mi se pare ca a iesit foarte sec si nu are amprenta aceea emotionala pe care eu o tot traiesc de cand am zis „Da” pentru Swimathon, mi-as dori doar sa retineti esenta si anume ca avem nevoie de sustinerea voastra pentru ca lucrurile sa prinda contur. Stiti foarte bine, am mai facut-o pana acum in nenumarate randuri!

Asa ca va astept pe 12 iulie la Lia Manoliu sa facem valuri impreuna!

Ce ziceti, sunteti cu noi?