Sambata am lasat baietii bolnavi cu Radu si m-am rasfatat cu o companie placuta, intr-un loc si mai placut (Pescariu Sports & Spa), la o reuniune ce a dezbatut un subiect extrem de important, vital as putea spune pentru noi femeile (sic!): Stylish Mom. Noi ne planificasem ca eu sa stau la eveniment, iar baietii sa se balaceasca la piscina, insa nu prea ne-a iesit combinatia (intre timp a luat si Radu de la baieti, si evident ca am luat i eu, si acum suntem in formula completa bolnavi copti.)

Evenimentul nu e la prima editie, ci chiar pe la a patra, eu regret ca nu am ajuns si la celelalte, promit sa imi fac un obicei din asta, fiindca a fost o gura tare faina de aer si cu o doza perfecta de superficialitate, incat sa imi ajunga pentru perioada urmatoare :) Tema editiei de sambata a fost garderoba de vara/vacanta. Motiv pentru 90% dintre mame sa intre in fibrilatii, lucru pe care l-am observat si la intalnire.

Aproape fara exceptie, fiecare intrebare din public adresata Rovenei avea un scurt disclaimer din partea persoanei care o adresa, legata de propriul aspect fizic .

Si-am realizat ca ceea ce ne lipseste noua mamelor este increderea in noi. Asta a venit inclusiv pe fondul unor aprecieri venite pe adresa picioarelor mele, inainte de inceperea evenimentului, complimente pe care eu le-am primit asa cum am putut, mai degraba asa cum nu am putut. Greseala feminina numarul 2: nu numai ca nu avem incredere in felul in care aratam, dar atunci cand primim un compliment, habar nu avem cum sa il primim.

Cu cateva zile inainte citisem acest articol din Huffington Post, si realizam cu un gust tare amar ca autoarea are atata dreptate, si ca pierdem clipa, momentul, distractia din cauza unor presiuni pe care, mai intai si mai intai, noi ni le punem legate de felul in care noi credem ca aratam. Si ca, peste ani si ani, copiii nu isi vor aminti cate kilograme aveam noi si felul in care aratam, ci isi vor aminti clipele frumoase petrecute alaturi de noi

Si ajunse in acest moment, o sa va spuneti: „Da sigur, ei ii da mana sa vorbeasca, e slaba, are picioare misto, ce-i pasa ei, ca ea nu arata ca un dulap ca mine”.

Stiti ceva, eu sunt cocosata. NU este ceva care sa se duca, la fel ca celulita, cu miscare si dieta. In cel mai bun caz, cativa ani de kinetoandshit imi vor ameliora putin pozitia, insa nu imi vor repara cifoza-scolioza-si-lordoza. Nu spun nici sa imi plangeti de mila, vai saraca, ce nasol, ca nu e nimic nasol.

Nu va spun nici ca daca eu pot puteti si voi. Tot ce spun este sa ne oprim din a ne mai uita in jur, si sa ne uitam la noi. La ce conteaza cu adevarat pentru noi. Sa ne oprim din a ne mai compara si a ne scoate in evidenta lucrurile care nu ne plac la noi si sa incepem sa vedem care sunt lucrurile care ne plac la noi. Sa ne recuperam increderea in cine suntem noi cu adevarat

Da, stiu, suna ca un motivational ieftin, insa cu asta am ramas dupa ziua de sambata. Mi-as dori sa vad mai multa incredere in noi insine, mai mult „carpe diem” si mai putin stress legat de „aoleu, cum imi sta cu fusta asta”. Ar face minuni, credeti-ma.

Altfel, Rovena da sfaturi bune, trebuie macar o data ascultata, nu se arunca in excentricitati (desi sandalele astea chiar sunt way above the line) si este doxa in materie de moda/fashion/design.

Multumesc, Dana, Rovena & Andrada! You are fabulous!