Azi am fost la 1 mm de un moment istoric: aproape mi-am cumparat o fusta-pantalon. Noroc ca mi-a venit mintea la cap intre timp si am lasat-o in cabina de proba.

Altfel, am intrat in randul lumii, si detin incepand de azi una bucata pereche de pantaloni din aia gen pijama. Mi s-a pus pata sa imi cumpar dupa ce am vazut ce bine stau pe fiica-mea, si hait, ca m-am trezit la spartul targului, si nu se mai gaseau pe nicaieri, decat masuri mari. Azi am gasit una pe gustul meu, desi imprimeul nu ma da pe spate, insa, in sfarsit pot iesi si eu pe strada cu pantalonii mei de pijama.

Nu inteleg si recunosc, nu am inteles niciodata, de ce s-au inventat pe lumea asta salopetele. Cu fusta pantalon parca as mai intelege (dovada ca am fost la un pas sa cumpar una azi!), dar cand vad cate o salopeta din aia in care intri cu totul si iesi cu totul, nu pot sa nu ma intreb cum naibii te duci la buda cand esti imbracata cu ea?!?

Nu inteleg nici abundenta asta de topuri ultrascurte si ultralargi. Ne-au ajuns doua sezoane acum 20 de ani, chiar nu simt nevoia sa le mai retraiesc, nici dupa doua decenii.

Fustele-s prea scurte, oamenii astia inca nu au inteles ca muierile cu copii nu pot sa poarte asa ceva, chiar daca au ce arata la picioare. Motiv pentru care, desi as vrea sa mai imi iau si eu o fusta nu am nicio sansa. Ori sunt din alea pana in pamant, de care sa fiu sincera m-am cam saturat, ori pana la fund. Cale de mijloc nu exista.

Sandalele. Jur ca nu am vazut atatea hidosenii la un loc, ca in acest an. Zara horror, Musette si mai horror. Astia erau furnizorii mei obisnuiti de incaltaminte, deci pe ei ii mentionez, ca de la ei am pretentii. Culmea, am reusit sa imi gasesc ceva-ceva, la Mango, cu 60 de lei, o combinatie pe care as fi respins-o din start acum un an: lac, in nuanta nude.

Desigual. Dupa ce ani de zile am avut o obsesie cu acest brand, ori m-am mai desteptat eu la cap, ori nu stiu, insa am avut revelatia unei aglomerari mult prea mari si prea obositoare de culori, patternuri, imprimeuri si materiale. Si mi-am dat seama ca Desigual merge perfect la oamenii care nu prea au idee cum sa mixeze si sa faca combinatii, ceea ce nu prea mai este cazul meu. Nu zic ca e naspa, sau ca-s eu mai cu mot, dar, personal, am pus on hold Desigualul.

Over and out.