Pe 5 octombrie alerg din nou. Si nu oricum, fiindca de aceasta data fac parte dintr-o echipa de stafeta, alaturi de Madeleine Negoita (cu care m-am cunoscut datorita acestui site), Razvan Moraru ( care a urcat pe Arrarat acum o luna si jumatate) si, last but not least, Radu al meu, care a alergat in cursa de 15k sambata asta (cursa care de fapt a avut vreo 17, 5 kilometri) si pe care cu greu l-am convins sa ramana cu noi la stafeta si sa nu alerge la semi-maraton.

6La fel ca si la Swimathon mi-am dorit enorm de mult sa alergam cei 42 de kilometri pentru o cauza draga, si fetele de la Asociatia Unu si Unu au fost prima optiune si de aceasta data. Recunosc ca ne-am trezit tarziu si nu am mai reusit sa inscriem proiectul Fire de Dragoste pe platforma Galantom, insa nimic nu ne impiedica sa promovam cauza si sa donam direct catre ei, nu? :) Spun toate astea, cu atat mai mult cu cat deja se vad primele rezultate, fiindca in acest moment proiectul este in faza in care incep sa se doteze maternitatile, prima fiind maternitatea Polizu (30 septembrie)  – moment pe care il astept cu mare emotie.

Va invit sa urmariti filmuletul de mai jos, a fost facut in perioada in care noi eram in febra Swimathonului, cu ajutorul inimoasei Tily Niculae, care a fost motorasul echipei noastre atunci si a mobilizat pro-bono o intreaga echipa de filmare si editare, ca sa va dati seama cat de important este acest proiect pentru puii de om nascuti prematur si de ce trebuie sa fiti alaturi de noi in continuare:

Un alt proiect al Asociatiei se numeste Helping Hands, care a trecut de faza de pilot, si care este primul proiect din Romania de sustinere psiho-emotionala a parintilor cu copii nascuti prematur si cred ca este extrem de important ca el sa continue, fiindca am avut in jurul meu mame cu copii nascuti prematur si inca ma intreb ce puteri supraomenesti au avut la dispozitie aceste femei, de au reusit sa supravietuiasca cu psihicul (aproape) intact.

Principalul beneficiar al programului a fost Mama a carui copil prematur este fost internat la terapie intensiva. In cadrul terapiilor de grup a fost invitati si tatal copilului,  el reprezentand realul suport al Mamei care trece prin acesta perioada dificila. Parintii participanti la acest proiect pilot au fost internati ambulator sau stationar.

HELPING HANDS s-a desfasurat in 2 spitale cu maternitati de gradul III din Bucuresti in Spitalul Cantacuzino si Municipal si a avut un numar de aproximativ 60 de beneficiari pe parcursul celor 3 luni de derulare.

In cadrul terapiilor de grup au fost abordate subiecte precum intampinarea copilului prematur, comunicarea cu copilul prematur, ingrijirea prematurului acasa, dar si despre sentimentele pe care le traiesc parintii (frica de moarte, vina, neputinta) si despre impactul experientei asupra intregii familii. – mai multe detalii pe site.

Ok, si cum puteti voi sa ne sustineti? Simplu, donand atat cat puteti pentru Asociatia Unu si Unu. Informatii complete despre modalitatile prin care ii puteti sustine aveti la ei pe site, eu va trec totusi si conturile lor aici, ca sa va fie mai simplu :) Si da, poate veniti sa ne sustineti si sa ne faceti galerie pe 5 octombrie la Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon

Asociatia Unu si Unu

Str. Dr. Iuliu Teodori, Nr. 5, Ap. 5, Sector 5, 050496, Bucuresti
CIF: 32224197

Cont RON:   RO29 INGB 0000 9999 0393 5097
Cont EURO: RO77 INGB 0000 9999 0393 5106
ING BANK Sucursala Bucuresti