Sincer, am obosit de toate comparatiile astea cu „pe vremea mea” sau „uite, si eu am mancat/am facut/am…. cand eram mic, si-am supravietuit”.

Marul discordiei: ultima reglementare intrata in vigoare in aceasta duminica, legata de obligativitatea purtarii centurii de siguranta de catre copii.

Iata o reactie, a unei persoane publice, care in aceasta primavara a candidat ca independent pentru un post de europarlamentar. Un om care altfel promoveaza niste valori puternice, este pro-viata, fiind un crestin ortodox declarat. Eu stau si ma intreb cum intra totusi, in masina lui de cinci locuri, el cu sotia si cu cei noua copii.

Screen Shot 2014-09-30 at 09.04.40

La Maria gasiti alte „exemplare” similare si tot la ea aveti si un interviu cu Titi Aur.

In vara asta, iesind din parcarea de la Penny din Sinaia am avut un moment din ala de „ramai” prost. In masina din fata mea, era un copil cocotat in spatele banchetei, in zona lunetei. Statea acolo, intins, cat era luneta de lunga. De mai multe ori am vazut copii mici in bratele mamelor lor, pe scaunul din dreapta. Sau copii cocotati pe cotiera dintre cele doua scaune din fata.

Imi aduc aminte de o cunostinta, tata a doi baieti, in a carui masina m-am urcat, si cand sa cobor nu am putut, pana nu a venit el sa imi deschida. Mi-a povestit ca a recurs la masura asta de siguranta dupa ce unul din ei a deschis masina in mers si a fost la un pas sa sara din masina. L-am intrebat de ce nu stau baietii in centura, mi-a motivat ca „ah, pai sunt baieti, cum sa stea in centura?”

Stiti ca suntem pe primul loc in Europa la numar de victime in randul copiilor? Va intrebati oare de ce? Oricum suntem pe podium si la numarul de victime in general, fiindca peste 60% dintre soferi, in continuare, nu poarta centura. Nu stiu cati din cei care stau pe locul din dreapta poarta centura… Totusi ma bucur ca procentul a scazut la 60, fiindca in urma cu vreo patru ani, era in jur de 80.

Si as vrea sa inteleg, jur, chiar as vrea sa inteleg motivele acestor oameni, care nu poarta centuri si care nu pun centurile copiilor.

Niste chestii interesante si aici (de unde e si fotografia).

Si pana la urma, inca nu am elucidat care este raspunsul la intrebarea din titlu: e inconstienta sau prostie?