Radu are o Alexia dupa care ii fug ochii in permanenta. E blonda, carliontata si sentimentele-s reciproce, se pare. Acum doua zile Radu a vrut sa stea la Alexia pe patura (e camping week), numai ca acolo mai era un baietel, care si-a revendicat locul, si s-a lasat cu cafteala, evident.

„Nu a vut sa se dea la o pate si m-a-mpins. Iar eu l-am lovit. Eu tau laga Alecsia, nu el.” – ati inteles, da?

Parca un facut (in vara au iubit amandoi o Miruna, dupa care a aparut inca o Miruna la care a migrat cel mare), David are si el in grupa o Alexie care i-a furat inima. Intre ei doi lucrurile se desfasoara mai subtil, ca nu aflam nimic de aceasta pasiune, daca nu il intrebam.

Saptamana trecuta la sedinta cu parintii de la grupa mijlocie (a lui Raducu) una dintre mame a intrebat timid „ce se intampla cu copiii care vorbesc urat”, iar miss a facut o fata destul de socata, foarte autentica de altfel, intreband-o la ce se refera. Mama cu pricina ne-a povestit ca baiatul ei a venit intr-o zi de la gradi si i-a spus intr-un context ca „ii taie mana cu fierastraul” si ne-a zis ca ea a fost realmente „traumatizata”, fiindca la ei in casa nu se vorbeste niciodata atat de urat.

Acum nu stiu in ce univers asta ar semana cu o injuratura sau o jignire, dar in fine. Este chiar un pic sangeroasa, dar acum pe bune, ce se va face cu copilul cand o ajunge sa citeasca „Puiul” de Bratescu-Voinesti?

Nu am aflat pana la urma cine a putut debita acea „oroare”, desi eu recunosc ca parca-parca, l-am vazut asa un pic pe Radu al meu rostind acele cuvinte.

Ah, si saptamana asta am reusit si eu sa aflu ce se ascundea sub „ti-au-si” (TOC) care era pe buzele tuturor la gradi ca fiind cuvantul magic care calmeaza tot. Stiam eu de ce nu am intrebat pe nimeni. Este acronimul de la „time-out-chair”. Aaaaaarrrrgghhhhhh!