Ieri a aparut cam pe toate fluxurile de stiri informatia conform careia Ministerul Educatiei a lansat in dezbatere publica noua programa ce urmeaza sa intre in vigoare incepand cu anul scolar 2015-2016 valabil pentru, atentie!, clasele a III-a si a IV-a.

Problema este ca desi informatia a fost comunicata si pe Digi24 si pe Antene, nu exista nicaieri vreun link catre sursa, sau catre locul unde se gasesc aceste programe noi. In zona de informare publica de pe site-ul ministerului nu e mentionat nimic, sau cel putin eu nu am gasit.

Am gasit insa, pe alba24 programele incarcate in format PDF, atat pentru clasa a III-a, cat si pentru clasa a IV-a.

Ca noutati, vor avea in loc de 2 ore de sport 4 ore de sport, sub diverse titulaturi, se pare ca dispar Eminescu si Sadoveanu din lectura (insa am vazut ca apar Michael Ende, Roald Dahl sau Gellu Naum ), la matematica cica intra si in fractii (ok, si intr-a saptea ce mai fac? integrale?) si multe altele. In fine, mergeti pe linkul celor de la ALBA24, descarcati programele pe care ei le-au pus la dispozitie (si apreciez profesionalismul lor de a NU le limita la oferirea unei stiri fara sa mentioneze vreo sursa!) si poate discutam pe marginea lor. Eu am de gand sa le iau pe fiecare aici la puricat. After all, daca e in dezbatere publica chiar sa o dezbatem, nu? Ca dupa aceea sa nu ne mai plangem ca ei au venit cu programele si ni le-au bagat pe gat. Ce ziceti?

PS: si poate gaseste cineva locul exact pe site-ul edu.ro, unde este dezbaterea publica. Mie mi-au dat sah mat.