Odata cu anul scolar 2012-2013 s-a introdus obligativitatea inscrierii copilului la scoala de circumscriptie. Adica, vrei la o anumita scoala? Trebuie sa ai domiciliul in una din strazile arondate scolii respective. odata cu aceasta ineptie s-a dat unda verde la cel mai mare fenomen de migratie umana din istoria recenta a acestui oras minunat. Pe hartie, of course. Ideea era sa se stopeze fenomentul „spagii” si al inscrierilor pe sistemul PCR (Pile-Cunostinte-Relatii). Ce a rezultat? O isterie a mutatiilor, fiindca nu, romanii sunt inventivi si gasesc solutii.

Nu am nimic cu asta, da, sunt de acord cu faptul ca treaba asta cu scoala de circumscriptie este cel putin cretina, daaaar….

Ce te faci cand scoala copilului ajunge sa aiba peste 60-65% dintre copii, copii inscrisi pe mutatie?

Sau ce te faci cand scoala decide sa DESFIINTEZE sala de sport ca sa faca sala de clasa, in conditiile in care copilul are doua ore pe saptamana de educatie fizica si NU are alta sala in care sa faca aceste ore? Azi a facut zece minute in aer liber. Da, e calire, stiu…

Sau ce te faci, cand cu toata sala de sport, se decide ca se invata pe trei schimburi, ca in vremea comunismului, iar unii dintre copiii inscrisi la clasa ZERO invata de la ora 12:00, si la a doua ora le pica ochii-n caiet de somn si acolo raman?

Sau ce te faci, cand in pofida celor doua aspecte mentionate mai sus, in clase invata cate 35, 36 sau chiar 42 de copii?

Imi pare rau, dragi parinti care ati ales frumusetea si aerul curat de la periferia orasului, insa sincer, imi doresc ca (virgula) copilul meu sa invete intr-o clasa care nu e supraaglomerata, sa isi faca orele de sport in sala de sport care a fost construita special pentru asa ceva si sa nu ajung sa ma plang de suprapopulare. Vreau sa ajunga sa primeasc feedback de la doamna pe temele pe care le face, vreau sa aiba macar doua minute dedicate pe zi pentru ea de la doamna (calculati la o clasa de 36 de copii cate secunde are la dispozitie doamna pentru fiecare copil in parte!) Si da, o mare parte din vina va apartine si dumneavoastra, nu numai sistemului, care stim, da, e tampit si tembel.

Stiti, e o vorba. Am scris-o mai sus. Si da, o parte din rezolvarea problemelor este data de redirectionarea copiilor care locuiesc la periferie catre scolile din zona respectiva.