„Nu conteaza cine voteaza, conteaza cine numara voturile”, spunea acum ceva vreme tovarasul Iosif Vissarionovici Stalin. Se pare ca tovarasii lui de ideologie au inteles acest lucru extrem de bine.

Stiti cine numara voturile la noi? Pai hai sa va explic, incercand sa citez din declaratiile celor de la AEP (Autoritatea Electorala Permanenta): „numararea electronica a voturilor si serviciile de intretinere a sistemului informatic ce va asigura numararea voturilor au fost adjudecate de asocierea dintre ASSECO SEE si SIVECO Romania. Pretul…aproximativ 1.8 milionare EURO, iar atribuirea a fost facuta fara licitatie, ci doar prin negociere fara anunt de participare.” Cu cine s-a facut negocierea, cum s-a ajuns la pret, cum a fost selectat castigatorul….astea sunt informatii care nu sunt publice, disponibile noua, muritorilor de rand,

De mentionat ar fi si ca pe site-ul AEP sectiunea achizitii publice apare a fi “in lucru”.

La alegerile europarlamentare ce au avut loc tot in acest an, AEP a achizitionat „un pachet de servicii de asistenţă informatică în care există şi un program pentru centralizarea rezultatelor alegerilor” cu un cost de aproximativ 1 milion de EURO de la ASSECO.

Despre Siveco si dna. Irina Socol care este acum (dupa aproape doua luni de arest preventiv) in arest la domiciliu banuiesc ca ati auzit deja.

Sa vedem insa cine este cealalta companie. ASSECO SOUTH EASTERN EUROPE SA este o companie cu sediul în Polonia care a intrat in Romania in 2007, prin preluarea controlului societatilor Fiba Software şi Net Consulting. Cel putin unul din numele administratorilor companiei Asseco este un nume cu rezonanta maxima in dosarul Microsoft (informatii despre consiliul de administratie gasiti aici ).

In mediul IT se spune ca in ultima vreme Asseco Romania a fost controlata indirect si de domnul Ghita. Daca ne uitam iarasi la niste informatii publice despre istoricul achizitiilor facute de AEP pot fi facute toate conexiunile necesare pentru validarea relatiei dintre domnul Ghita si Asseco.

Asadar, achizitiile facute de AEP pentru diversele alegeri desfasurate in Romania sunt urmatoarele:

Anul Tipul alegerilor Forma de achiziţie Costurile Câştigătorul
2008 locale Negociere fără anunţ de participare 2.535.612 lei, TVA inclus SIVECO
2008 parlamentare Negociere fără anunţ de participare 5,8 milioane de lei plus TVA TEAMNET
2009 europarlamentare Negociere fără anunţ de participare 1.412.632 de lei plus TVA SIVECO
2009 prezidenţiale Negociere fără anunţ de participare 5.361.593 de lei plus TVA SIVECO
2012 locale Negociere fără anunţ de participare 4.884.765 de lei plus TVA TEAMNET
2012 parlamentare Negociere fără anunţ de participare 7.180.000 de lei SIVECO

Numele celor de la Asseco nu apare decat incepand cu anul 2014, dar ei au fost subcontractanti sau contractanti, direct sau indirect, la aproape toate procedurile chiar inainte de 2008 (pe vremea aceea prin vechea societate – Net Consulting, firma care s-a ocupat de contabilizarea voturilor la alegerile din 2004).

Ce concluzii tragem din toate cele de mai sus? Stalin a avut dreptate, iar Dragnea si Ponta au inteles asta si au avut grija ca la alegerile din 2014 voturile sa fie numerate exact asa cum trebuie.

Surse: Gandul

Autoritatea Electorala Permanenta