Azi am primit invitatia aceasta de mai jos si m-am bucurat mult ca au inceput sa fie din ce in ce mai dese aceste intalniri. E un semn bun, inseamna ca exista public pentru ele si interes crescut si uite asa, poate in cativa ani nu ne vom mai „lauda” cu procentul acela de 12,6% copii alaptati.

Afis Alaptare V3Vor fi prezente ca speakeri si gazde:

  • Aniela Petreanu, actrita, doula, mama a unui baietel de 5 ani, care a fost alaptat timp de un an si 9 luni. Aniela este insarcinata in 8 luni si le va prezenta viitoarelor mamici importanta alimentatiei copilului cu lapte matern.

  • Irina Thiery, producator de film, presedinte al Asociatiei Lion Mentor si producator al documentarului pe care il vom viziona, „Indraznesc sa alaptez”

  • Roxana Dudus, consultant in lactatie al Organizatiei Mondiale ” La Leche League”, scrie pe Mami, alapteaza-ma!, primul blog din Romania dedicat exclusiv alaptarii, unde puteti afla raspunsul la orice intrebare sau dilema pe tema alaptarii.

  • Dr. Ilinca Tranulis, Medic Rezident Pediatru la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu” din București și consultant în alăptare acreditat internațional (IBCLC) din 2011, care va vorbi despre mentinerea si cresterea secretiei de lapte.

Exista o posibilitate sa ma alatur si eu acestei echipe misto de tot, cu nume care deja au rezonanta puternica in acest domeniu, sa vad cum reusesc sa ma descurc cu copiii in ziua cu pricina :). Ma recomanda din plin cei 4 ani si opt luni de alaptat intensiv de care uneori imi este foarte, foarte dor!

Subiectele discutate in timpul intalnirii:

1.   Efectele practicilor medicale de nastere asupra alaptarii

2.   Primele ore dupa nastere

3.   Icterul

4.   Demolarea miturilor si a informatiilor gresite sau invechite „Nu am suficient lapte.”, „Laptele meu nu este bun.”

5.   Puseele de crestere

6.   Colicele la copilul alaptat

7.   Diversificarea (introducerea solidelor) si continuarea alaptarii

8.   Cand NU este contraindicata alaptarea (medicamentele in alaptare)

9.   Beneficiile alaptarii pentru mama si copil.

10.   Mentinerea si cresterea secretiei de lapte

Cand: 15.11.2014, orele 11:00-14:00

Unde: Skybar, Calea Dorobanti nr. 155, et. 5

Intrarea este libera, participarea se face pe baza unei invitatii gratuite solicitate pe http://www.bluparty.ro/workshop-alaptarea-de-la-a-la-z-524

Cui se adreseaza: Viitoarelor mamici, proaspetelor mamici si chiar si taticilor

Prezenta copiilor la eveniment: Te sfatuim sa il lasi pe cel mic in grija bunicilor, care abia asteapta sa petreaca putin timp impreuna

Pentru informatii suplimentare, va rog sa o contactati pe Alexandra Timofte pe mail: alexandra.timofte@bluparty.ro sau telefon: 0728 119 972

Asa ca, daca aveti pe drum un bebe sau daca aveti intrebari, daca cunoasteti o viitoare mama care isi doreste sa afle mai multe despre alaptare, va spun sincer ca e locul perfect pentru a afla direct de la cele mai reputate surse tot ceea ce doriti sa aflati despre acest subiect. Nu imi pot imagina un line-up mai potrivit. Poate doar unul care sa il includa si pe Jack Newman :)