In globul meu roz de cristal, uneori, lucrurile prind forma, se potrivesc si se intrepatrund ca si cum nimic altceva nu s-ar intampla. Bunaoara, dupa amiaza ma pregatesc sa ma vad cu niste fete cucuiete, insa nu ne ducem la o barfa sau o cafeluta, ci ne ducem sa punem osul un pic la treaba in Biblioteca Nationala a Romaniei, sa ne aducem si noi infimul aport la digitalizarea cartilor, fiindca toate iubim si respectam cartile si universurile care ni se infatiseaza in fiecare fila.

Dar nu despre asta este vorba, ci despre faptul ca am intrat intr-o alta lume, odata cu ultimele carti care au poposit in casa la noi, de la Usborne. Recunosc ca pana acum am avut putine ocazii sa interactionez cu ele, si intr-un fel regret, fiindca este una din editurile cele mai potrivite pentru copii, din toate punctele de vedere.

Pentru noi, ultimele achizitii sunt de vreme rea, adica de ocupat intr-un mod creativ timpul copiilor atunci cand vremea de afara de tintuieste in casa, iar noi trebuie sa dispunem de resurse nelimitate de imaginatie ca sa tinem lucrurile sub control.

wipe-clean-timeUna din cea mai potrivita serie pentru kinderii de gradinita, cum sunt ai mei, mi se pare „Wipe and Clean” pentru ca, dincolo de partea funny, colorata si de aspectul util si foarte prietenos, vine si se muleaza perfect pe ceea ce ei invata deja la gradinita, ajutand la fixarea notiunilor deprinse acolo. Colectia include volume pentru invatarea elementelor grafice, a celor matematice, a celor legate de calendar si de trecerea timpului, dar si caiete de activitati combinate.

Noi suntem la capitolul doodles, terminam desene deja incepute, conturam, ingrosam, ne familiarizam cu liniile, formele, culorile, ca deh, avem niste mici pictori in devenire in casa, insa urmatorul pe lista (mea) de cumparaturi este volumul cu labirinturile. Vorbesc  cu „noi” pentru ca eu sunt parte activa in toata zona asta de activitati, fiindca nu este indeajuns sa ii pui copilului cartea si creioanele in fata. Trebuie sa participi, numai in felul asta experienta este completa pentru el. Cine isi imagineaza ca aceste carti sunt un substitut pentru prezenta parintelui se inseala amarnic. Cele doua se sustin reciproc, ok?

img_7155Pentru kinderul mare care a prins drag de limba engleza intr-un mod suspect de brusc (dar cine-s eu sa pun la indoiala pasiuni de acest gen?) sunt povesti nenumarate in limba lui Shakespeare, toate puse fie in forme usor accesibile si inteligibile chiar si pentru copiii care nu-s vorbitori nativi de engleza, sau dimpotriva, in forma lor originala, pentru copiii mai mari sau mai avansati. De la Heidi si pana la Alice, de la povesti cu zane si printese pana la povesti istorice, de la dinozauri si mumiile din Egiptul Antic, pana la exploratorii spatiului cosmic.

Acum ne pregatim din plin de Craciun, dupa cum se vede sunt zeci de variante si de activitati ce pot fi facute in aceasta perioada, totul este sa ai timp pentru asta (eu nu cred ca m-as plictisi vreodata!).

Problema este ca odata intrata in oferta lor e cam complicat sa mai iesi de acolo viu si nevatamat la buget :). Insa merita, fara doar si poate.

Daca va este de ajutor eu am un discount micut, dar deloc de neglijat, aplicabil la orice comanda de carti Usborne efectuata prin Cufarul Cartilor, tot ce trebuie sa faceti este sa mentionati parola magica: Bogdana :).

cufarul cartilor

Eu ma simt ca un copil care a scapat in magazinul cu dulciuri. Sunt curioasa sa imi povestiti si voi la randul vostru, daca ati apucat sa intrati pe site, ce v-a facut cel mai mult cu ochiul din colectia Usborne, si de ce, eu chiar sunt in cautare de idei noi, si recunosc, am zis-o deja mai sus, sunt cam pierduta in universul lor.

PS: pentru cititoarele mele din Cluj, vedeti ca pe 20 noiembrie are loc si un Book Party organizat impreuna cu Cufarul Cartilor, la voi in oras. Detalii aici.