Samsung Electronics România și Muzeul Național de Istorie „Grigore Antipa” organizează, cu ocazia Zilei Patrimoniului Mondial UNESCO din România (16 noiembrie), un eveniment special dedicat copiilor, parte a inițiativei „Descoperă fauna României cu ajutorul tehnologiei Samsung”. Astfel, pe 15 și 16 noiembrie, copiii cu vârste între 8 și 14 ani, sunt invitați la un „treasure hunt” prin care să descopere secretele faunei și florei din România, folosind tehnologia Samsung.

Treasure hunt 2„Parteneriatul cu Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” are deja o tradiție, iar scopul nostru comun, atât al Muzeului, cât și al Samsung, este să le oferim vizitatorilor o experiență unică cu natura, prin intermediul tehnologiei. De aceea, în 2013, am lansat împreună prima expoziție digitalizată permanentă de fluturi la Muzeul „Grigore Antipa”, iar anul acesta ne-am bucurat să le oferim copiilor o lecție interactivă despre fauna României, în Smart Classroom-ul inaugurat aici”, a declarat Mihaela Stănoiu, Marketing Manager Samsung Electronics România.

În urma parteneriatului pe care Samsung România l-a încheiat cu muzeul Antipa, soluția Samsung Smart Classroom implementată include un e-board și 15 tablete. Dispozitivele au fost puse la dispoziție pentru desfășurarea unor cursuri interactive, în cadrul cărora cei mici vor afla despre animale și specii rare conservate în colecțiile științifice ale muzeului. Mai mult, tehnologia Samsung a permis digitalizarea unor colecții de fluturi cu specii extrem de rare, care, din motive de siguranță, nu pot fi expuse fizic în muzeu. Acum, acestea pot fi vizionate în format digital în cadrul muzeului „Grigore Antipa”.

Weekend-ul acesta, Samsung invită copiii să descopere natura la o „vânătoare de comori” cu ajutorul tehnologiei, dezvoltată special pentru a le capta și menține interesul. Totodată, dispozitivele tehnologice îi vor ajuta pe aceștia să memoreze mai bine și mai multe informații pe care le vor afla la muzeu.

Proiectul este susținut de Inspectoratul Școlar al Municipiului București.