La ora noua cand s-au anuntat primele estimari, si am vazut rezultatul sondajul IRES si Digi 24, tot ce am putut face a fost sa icnesc si sa izbucnesc in plans. Nu m-am asteptat, nu mi-am ingaduit sa sper, de fapt toate scenariile din ultimele zile au fost setate pe resemnare si plecare. Cu senzatia asta m-am dus dimineata la vot, un pic ametita, fiindca am adormit azi noapte undeva pe la 4 jumate dimineata, sau poate cinci, ca-n vremurile bune in care aveam bebelusi prin casa.

Klaus IohannisAsa ca la noua am rabufnit. Si mi-am adunat in plansul ala toate frustrarile din ultima perioada, toata speranta inghesuita undeva intr-un colt, toata dezamagirea adunata in 18 ani de votat raul cel mai mic.

Am fugit cu Radu in Victoriei, ne-am intalnit cu Talasman, cu prieteni dragi, cu Gena, care a venit cu branula la mana, fiindca are pneumonie, cu Lumi, al carei sot a stat azi la Paris vreo sapte sau opt ore ca sa voteze, cu Veronica, mama Lolei, sigur o stiti, care cu palaria ei cu boruri mari ne dadea clasa, noua, care iesisem in adidasi si gecile de ski.

Cu alte mii si mii. Dupa Victoriei a urmat marsul spre zona zero, Universitate, loc unde am auzit prin jur ca vine Iohannis. Am mers pe instinct, le-am zis prietenilor si lui Radu sa vina dupa mine, si m-am avantat in multimea din ce in ce mai deasa. Si da, acolo era. Un cadru, doua, trei, cinci, zece, si fix inainte sa plece, s-a nimerit el. Cadrul perfect al candidatului cel mai perfect pe care l-a avut tara asta in 25 de ani de „pseudo” democratie.

Candidatul care nu pornea cu nicio sansa. La fel cum pornise in 2000 la primaria Sibiului. Sibiu, multumim. Diaspora, multumim.

Oameni buni, avem presedinte.

Cam atat la ora asta.

Foto de aici. O puteti prelua, fara sa ma mai intrebati, atata timp cat mentionati sursa :)

Si da, online-ul a facut diferenta!