In 2013 venea la Bucuresti Michael Thompson, adus dupa lungi eforturi de Otilia Mantelers si echipa minunata de la Totul despre Mame, iar eu urma sa am cele mai interesante dar si epuizante zile, ascultandu-l vorbind. O parte din vorbele sale sunt inregistrate intru eternitate aici pe blog la mine si alaturi de articolele legate de Alfie Kohn sunt cele mai citite articole ever. Ceea ce ma bucura, fiindca arata in mod clar o tendinta a parintilor din ziua de azi de a schimba lucrurile in relatiile pe care le au cu copiii lor.

Acum a venit randul celor din Cluj sa se bucure de prezenta lui Michael Thompson, fiindca pe 12 martie acesta va fi prezent acolo si va sustine conferinta de o zi cu numele Helping Your Child Find Success in School and Life”

Programul se anunta a fi unul extrem de interesant si foarte foarte concentrat (si stiu ce spun cand spun asta!)

07:30 – 08:45Mic dejun cu tăticii / Breakfast with dads

“Importanța taților în viața copiilor”, un eveniment dedicat în exclusivitate tăticilor!
Pe parcursul îndelungii sale experiențe de psiholog, Michael a observat că tăticii tind să vină cu mai multă ușurință la sesiunile la care mamele nu sunt prezente. Oare de ce? Pornind de la această observație, Michael a creat o întâlnire specială pentru tătici, în care să povestească împreună ca de la bărbat la bărbat, fără privirea curioasă și competentă a mamei.

Tații au o influență profundă asupra dezvoltării copiilor lor, în feluri ușor diferite de cele ale mamelor. Ei sunt cei care încurajează calitățile exploratoare ale copiilor, independența și ambiția lor. În această prezentare, Dr. Thompson va împărtăși în felul său cald și apropiat, studii și cercetări referitoare la importanța rolului de tată și va răspunde dilemelor cărora le fac față tăticii.

09:00 – 10:30Sesiunea I – prima parte / Session I – first part

10:30 – 11:00Pauză de cafea / Coffee Break

11:00 – 12:30Sesiunea I – a doua parte / Session I – second part

Natura băieților: Cum să înțelegem mai bine băieții, cum să le protejăm viața emoțională, în ce fel trebuie să ne comportăm cu băieții, ca și părinți și educatori?

De la cele mai fragede vârste, băieții sunt victimele unor stereotipuri legate de masculinitate: băieții/bărbații nu își arată sentimentele, nu le place nimic ce ar putea fi considerat feminin, evită să-și arate slăbiciunile sau să pară vulnerabili.

Crescând cu aceste prejudecăți, un băiat poate deveni retras, frustrat, cu mari dificultăți de adaptare. Vom înțelege cum să evităm aceste capcane și cum să ajutăm băieții să crească armonios, să fie echilibrați și să își dezvolte în mod sănătos stima de sine, astfel încât la adolescență să rămână pozitivi, adaptabili și deschiși din punct de vedere emoțional.

12:30 – 14:00Pauză de prânz / Lunch break

14:00 – 15:30Sesiunea II – prima parte / Session II – first part

Cum să creștem copii responsabili

Vom înțelege de ce în educația copiilor consecvența trebuie să devină lege și vom învăța cum trebuie să comunicăm cu copiii pentru ca ei să înțeleagă ce înseamnă un comportament responsabil. Vom afla răspunsurile la următoarele întrebări: Ce fel de efecte produc diferitele stiluri de parenting? Care stil de educație ajută la formarea unui copil competent? Dr. Thompson se folosește de cazuri reale și de rezultatele unor studii pentru a evidenția efectele produse de diversele stiluri parentale și oferă o rețetă “de suflet” pentru a crește copii fericiți, echilibrați, integri, încrezători în forțele proprii, cu un sistem de valori sănătos.

15:30 – 16:00Pauză de cafea / Coffee Break

16:00 – 17:30Sesiunea II – a doua parte / Session II – second part

Ce ne dorim pentru copiii noștri? 

Ce putem face ca și părinți și dascăli pentru a-i ajuta pe copii să aibă succes la școală și în viață și pentru a fi fericiți?

Dr. Thompson descrie călătoria, din punct de vedere psihologic, pe care copiii o parcurg de-a lungul anilor petrecuți în școală. Le reamintește părinților că motivația copiilor nu este neapărat legată de note. Copiii au mecanisme de auto-monitorizare și se evaluează în funcție de 3 factori: conectarea cu cei din jur, recunoașterea de care se bucură din partea colegilor și profesorilor și un sentiment de putere sau competență. Dr. Thompson oferă exemple de situații în care acești factori sunt prezenți. Dr. Thompson crede că elevii sunt de trei tipuri: 1) cei al căror traseu este marcat în special de succes, 2) cei care par că au dificultăți la școală dar reușesc să le gestioneze și 3) cei care trec prin școală acumulând frustrare, ajungând chiar să se simtă deznădăjduiți. În fiecare exemplu de mai sus copiii resimt, într-un fel sau altul, presiune. În acelați timp, fiecare copil poate fi ajutat să-și dezvolte strategii pentru a face față acestor presiuni, pentru a avea succes și pentru a ajunge să se bucure cu adevărat de timpul petrecut la școală și de statutul de elev.

Nu sunt teme cu un grad de noutate, insa sunt teme extrem de actuale si arzatoare.

Cei de la Transylvania College (organizatorii) au o serie de pachete pe care le puteti achizitiona, in functie de ariile voastre de interes, eu va pun la dispozitie un cod de reducere, BOGDANA20 care va ofera un discount de 20% din preturile afisate pe site la pachetele respective.

Va rog mult de tot sa imi dati si mie un semn daca va decideti sa mergeti, ma tenteaza si pe mine sa merg, mai ales ca Clujul este orasul meu de suflet, orasul copilariei mele :) Si sa imi dati semn daca intampinati probleme cu codul!

Atentie, codul este valabil pana pe 15 martie, inclusiv!

Toate detaliile le gasiti pe site-ul evenimentului. Ne vedem acolo?