Ii ofer doamnei Adina Popescu spatiu la mine pe blog sa faca putin analiza pe text. Cum care text? Acesta:

11046968_968762996475304_3587815136314165690_n

Sursa: Facebook.

Cine este Adina Popescu?

„A publicat cărți pentru copii – „Doar un zbor în jurul lumii”„Miriapodul hoinar și alte povești”„Mari povești românești pe înțelesul celor mici”„Aventurile lui Doxi în benzi desenate”, în colaborare cu Alexandru Ciubotariu. În prezent, Adina Popescu este jurnalistă la Dilema vecheface filme documentare și îi place să descopere oameni și locuri pe care să-i ficționalizeze.”
 O afirmatie care pe mine m-a facut sa zambesc, este aceasta:
„Dacă ar fi nevoită să aleagă mâine, ar alege cu ochii închiși să scrie literatură pentru copii.”
sursa: Sub25
My 2 cents: tot ceea ce am citit despre dansa (articole, interviuri, biografie) se bate cap in cap cu mesajul din textul existent in manualul de clasa a doua, la nivel de valori transmise. Din materialele citite am vazut un om cu niste principii, cu har in ale scrisului, altfel, sunt sigura nu ar fi ajuns la Dilema si nici nu ar fi fost atat de premiata de-a lungul anilor.
De fapt textul din manual este un fragment din povestea Metamorfoza, si cu toate ca povestea este interesanta in sine, ca si mesaj, acesta dispare cu totul si este complet scos din context in manualul celor de la Intuitext.
Suntem satui de povesti similare cu Puiul, suntem satui de texte goale de continut, si-asa ne luptam zi de zi sa ne aducem copiii mai aproape de carti si de placerea cititului, asa ca ma astept cel putin de la scriitorii generatiei mele (Adina Popescu este nascuta in 1978) sa vina cu niste povesti care sa inspire.
Altfel, zau, de ce ne mai miram cand citim „perle”? Sunt consecinta absolut fireasca.
PS: nici macar nu am intrat in subiectele „operatiile estetice”, perceptia asupra propriei persoane, cat de bombardati sunt copiii cu mesaje complet nerealiste etc, asta ca sa nu fiu acuzata de cine stie ce teorii ale conspiratiei :)