Al cui e copilul după naştere – al mamei sau al maternităţii?
De ce sunt separați mama și bebelușul la naștere?
De ce nou-născutul este hrănit cu 20ml lapte praf în condițiile în care capacitatea stomăcelului în prima zi de viață este de doar 5-7ml?
Interesele cui sunt urmărite în maternitate, ale nou-născutului sau ale industriei laptelui praf?
Pe cine avantajează laptele praf?
Alăptarea versus laptele praf – care sunt avantajele și riscurile?
Ce este Codul Internațional de Marketing al Substituenților de lapte matern şi cum este violat de producătorii de lapte praf Nestle, Aptamil, Nutricia, Humana, Milupa, Novalac?

Sunt intrebari pe care mi le-am pus eu insami de foarte multe ori, si am incercat atat cat am putut sa fac eu, la randul meu, munca de informare prin intermediul acestui blog. Sunt peste 30 de articole scrise de-a lungul anilor pe aceasta tema si sper ca au ajutat intr-un fel sau altul.

In continuare, de fiecare data cand vorbesc cu o proaspata mama evit pe cat posibil sa discut pe tema alaptatului, desi cred ca experienta mea de cinci ani de alaptat nu este de neglijat, si totusi o fac, fiindca este, poate cel mai sensibil dintre toate.

PAȘI spre CONȘTIENTIZARE este un documentar Lion Mentor Association despre protejarea sănătății sugarilor, indiferent dacă sunt alăptați sau hrăniți cu lapte praf, despre laptele matern și substituenții lui. PAȘI spre CONȘTIENTIZARE este adresat tuturor, atât mămicilor care alăptează și care nu alăptează, tăticilor cât şi oricăror persoane ardente de informare corectă şi mânate de dorinţa de a schimba disfuncţionalitatea cu naturalul.

Este al doilea documentar din cadrul campaniei “Îndrăznesc pentru copilul meu!”

Printre persoanele intervievate se numara: Ana Butuc, Dr. Ana Culcer, Dr. Anemona Munteanu, Aniela Petreanu, Dr. Carlos Gonzales, Cezarina Mirea, Claudia Bider Heim, Corina Cioflec, Cristela Georgescu, Ditta Depner, Elena Tender, Eugenia Dobrescu, Mihaela Drilea, Oltea Tudose, Ramona Bunescu, Roxana Duduș, Dr. Silvia Stoicescu, și Theonna Crihan) si este admirabil  ca au avut curajul sa raspunda intrebarilor pentru a putea descrie realitatea din maternitatile romanesti.

 

Informatii organizatorice:

Taxa de participare este de numai 20 lei. Inscrierile se fac numai prin achitarea taxei în contul asociației Lion Mentor Association RO39INGB0000999903707355 mentionând numele participantului la detalii plată. Accesul la eveniment se face după numele și prenumele participanților asa cum apare înscris pe documentul de plată. În cazul unei plăți colective, trimiteți un email cu toate numele participanților la contact@LionMentor.ro. Facturile se emit pentru fiecare plată, la data înscrierii și vor fi distribuite via email

Programul evenimentului:
18:30-18:45 – Deschiderea evenimentului cu Irina Thiery
18:45-20:15- Proiecția documentarului „PAȘI spre CONȘTIENTIZARE” un ghid complet despre alăptare și substituenții laptelui matern 
20:15-21:00- Q&A cu invitații Diana Mateescu, reprezentant IBFAN în România și Roxana Duduș, consultant La Leche League România

Locația: Cinema Elvira Popescu, în cadrul Instutului Francez, Blvd. Dacia, nr 77, București

Informarea corectă este crucială!

Pagina evenimentului este aceasta.

11038390_1094938430523445_5587503063069411374_nLast, but not least, primii 50 de participanti inscrisi la proiectie primesc din partea Luthelo cate un sapun Castilla Baby 100 % natural, oferit personal de Loredana Kaschovits, care face, cred, cele mai bune sapunuri naturale din toata tara. Daca ar fi sa incep sa recomand din ele, nu stiu cu care as putea incepe si nici cu care as putea termina, atat de minunate sunt. Si toate au mult suflet in ele, la fel ca si cea care le face, si care se implica mereu in actiuni umanitare, strangeri de fonduri, campanii sociale si cate si mai cate.

Deci, aveti toate motivele sa veniti la aceasta proiectie!