Nu de putine ori m-am lovit de problemele sistemului de invatamant romanesc, am scris despre asta pe blog si daca aveti copii scolari stiti si voi cum e. Programa supraincarcata, invatatul pe dinafara si multe pagini din culegere, scris mult si copiat degeaba din carti.

Ma gandesc cu groaza ca vine liceul (daaa, cam in halul asta am ajuns), ca trebuie sa adunam note bune din clasa 5 si la romana si la sport chiar daca ne place matematica, ca media generala se pune la admitere… Asta in cazul in care nu se mai schimba de doua ori legea invatamantului. Si pe urma daca intram la un liceu bun o luam de la capat cu programa cu de toate si tocitul… Well, Sfantul Sava nu se pune ;)

Desigur exista cateva scoli si licee private in Bucuresti, cu sisteme de predare moderne si abordari prietenoase cu elevii, cu ore de biologie in padure si ore de istorie la muzeu, dar taxele mari le fac greu accesibile celor mai multi.

Pentru noi liceul este inca departe, insa la liceul Avenor, acreditat Cambridge, care isi va deschide portile in toamna aceasta, se acorda 6 burse integrale de studiu pentru elevii foarte buni dar care nu isi permit un liceu privat. Aici ar avea sansa sa invete intr-un sistem modern orientat spre viitor, cu o programa internationala si cu perspectiva incrierii la o universitate de top din lume.

Untitled1La Avenor College se studiaza inclusiv materii precum business, enterprise, global perspective, public speaking si community service, dezvoltand o gandire antreprenoriala si abilitati de folos in viitor, mult mai practice decat invatatul pe dianafara a unei programe incarcate, vechi si greoaie.

Sa nu mai zic de randarile pe care le-am vazut cu campusul…elevii de liceu au zona de pauze si recreere pe acoperis…pentru ca de pe acoperis ai o perspectiva mai buna asupra imaginii de ansamblu :)

Inscrierile pentru liceu se pot face pana pe 30 mai, gasiti mai mult detalii despre burse si inscriere aici.