De-a lungul anilor am testat (mai intai pe pielea mea) o sumedenie de produse cosmetice pentru copii. Inca de la bun inceput am incercat sa mentin lucrurile la un nivel cat mai simplu, oricat de tentata am fost in anumite momente sa cumpar si una si alta si eventual din toate cate o sticluta. Fiindca atunci cand vine vorba de cosmeticele pentru copii, care sunt ambalate atat de frumos si atat de colorate, ochii iti fug in toate directiile de nici nu mai stii ce sa iei. Lista de mai jos contine produsele pe care le-as cumpara iar si iar, produse care se gasesc in permanenta la noi in casa, intr-o forma sau alta, si pe care copiii le adora (si le golesc, cum scapa de sub ochiul meu de Saruman). Nu este un top, ordinea e aleatoare.

580-6991-thickbox1. Cattier – eu le iau de la Biobunatati, au cel mai bun raport calitate pret, mai ales sticlele mari de 1 L, care costa 55 de lei (cu lime si portocale sau cel cu lavanda si rozmarin, care e demential). Mai sunt la fel de faine ca si textura si miros, gelul de spalare pentru copii si gelul cu ananas. Si sa nu uit de spuma pe care am folosit-o la ambii baieti in perioada lor de bebelusie si pruncie.

Rivadouce_sampon_capsuni_22. Rivadouce – este cea mai recenta descoperire, care s-a si dus cel mai repede, fiindca David a avut initiativa de a face un refill la dispenser si a pus jumate pe jos, de am plans juma de zi dupa gelul praduit. Totusi, pana a doua zi spre seara a mirosit senzational de bine in baie si pe o raza de doi metri in jurul baii. Gama Rivadouce o gasiti la Crisia Farm sau pe Optimashop. Combinatiile sunt delicioase, miere si zmeura, miere si pere, miere si piersica, nu au parabeni, nu au alergeni, fenoxietanoli sau sapun. Au o gama completa si pentru bebelusi, pe care nu am folosit-o, insa nu mai indoiesc ca nu ar fi cel putin la fel de yummy.

castilla-baby-cu-lapte-de-bivolita3. Din categoria sapunuri, febletea mea se numeste Luthelo. Are o serie de produse si pentru copii, insa nici nu as sti cu care din ele sa incep, fiindca toate sunt la fel de minunate si toate sunt de incercat.

frozen-sampon-si-gel-de-dus-200ml4. Last but not least, o gama de cosmetice pe care copiii o vor adora, cu personaje din Disney si cu peste 95% din ingrediente de origine naturala. Toate produsele din gama sunt blande, prietenoase cu pielea copiilor, miros placut si fin, si cireasa de pe tort sunt cu absolut toate personajele Disney dupa care copiii sunt innebuniti, de la cele doua surori din imaginea alaturata si pana la the amazing spiderman. Le gasiti la eminut.ro, care sunt si importatorii oficiali, pretul fiind in consecinta, mult mai mic.

De regula, cand ajung sa discut despre cosmeticele pe care le folosesc pentru copiii, una din reactiile cele mai intalnite este ca „vai, dar sunt prea scumpe”. Aveti in cele patru recomandari de mai sus numai si numai produse accesibile ca pret, deci argumentul cu produsele bio care sunt scumpe pica din start. V-as recomanda, ca data viitoare cand va duceti sa cumparati branduri foarte cunoscute pentru copii si bebelusi, sa va uitati cu foarte mare atentie pe etichete si sa va ganditi de mai multe ori inainte de a le achizitiona. Mai sus v-am dat si adresele siturilor, produsele pot fi comandate online cu cea mai mare usurinta, daca nu, exista din cate stiu si magazine fizice (la optimashop.ro este Farmacia Crisia, din zona Dorobantilor, o farmacie ce nu este afiliata niciunui lant de farmacii, si pe care daca ar fi sa o  descriu as spune ca e o farmacie de moda veche, si cand spun asta o spun cu tot dragul si ca un mare, mare atu).