Cristina ii cauta in acest moment pe parintii unui baietel ce a fost surprins ieri facand un gest frumos de fairplay.

Ceea ce nu stie Cristina, si nu stiu multi din cei care au dat share, si este absolut normal, nefiind prezenti la fata locului, este ca inainte de startul fiecarei curse, copiilor li s-a facut un instructaj, in care li s-a explicat ce trebuie sa faca in caz ca se produce o busculada si ca trebuie sa ii ajute si sa ii ridice pe cei cazuti. Ceea ce au si facut acesti copii admirabili. Nu o data ci de foarte multe ori, fiecare cursa avand cel putin 2-3, daca nu si mai multe momente de acest fel.

Unul din motive ar fi faptul ca s-a alergat pe un traseu care a sfidat logica (si de fapt toata istoria atletismului mondial), in sensul acelor de ceasornic, cand de fapt ar fi trebuit sa fie exact invers, copiii bulucindu-se saracii in ultimul hal, mai ales cei mici, la baietii din seria 6-7 ani creandu-se o busculada de nedescris, sub ochii nostri, noi fiind in spatele unui gard de doi metri si urmarind neputinciosi cum copiii cad ca popicele.

Daca a fost defectuoasa organizarea nici nu mai conteaza. Conteaza insa ca oamenii care s-au ocupat de instructaj si-au facut treaba, iar copiii au invatat o lectie minunata, cea a fairplay-ului. Sper doar ca si parintii si-au insusit-o si vorbesc in cunostinta de cauza cand afirm asta.

Nu pun pozele, fiindca sunt extrem de multi copii in acele imagini si nu stiu cum s-ar simti parintii acestora vazandu-le.

Atentie: nu vreau sa minimizez in niciun caz gestul admirabil facut de pusti, vreau doar sa prezint faptele si intreg contextul. Si sa spun ca gesturi ca acesta au fost ieri foarte multe. Ceea ce imi da speranta pentru generatiile acestea.

Sursa foto