FullSizeRenderDincolo de a fi o simpla carcasa metalica ce ne duce din punctul A pana in punctul B, masina este pentru noi si o stare de spirit. Face parte din “aventura”, si este deja plina de amintiri si momente fericite, de experiente, intamplari mai neobisnuite sau poate mai hazlii.

Este spatiul in care, atunci cand alegem sa plecam undeva, petrecem niste ore bune, pe care incercam sa le facem cat mai placute, atat pentru noi, dar mai ales pentru copiii nostri care au resurse limitate de rabdare.

Pot spune ca am reusit sa prindem cu totii gust, nu numai pentru destinatie, dar si pentru calatoria in sine si pe masura ce am prins drag de mers cu masina, am prins din ce in ce mai mult drag de iesit cat mai des cu putinta din oras. Se hranesc una pe cealalta, totul e din categoria “pofta vine mancand” :)

Va povesteam ca si la un drum de 700+ de kilometri cu masina, copiii au ajuns sa doarma din ce in ce mai putin, maxim o ora jumate – doua ore, in mai multe reprize, dintr-un total de noua ore petrecute in masina. Si sa tii “incorsetate” in centura trei spirite, unul mai liber si mai navalnic decat altul, e o arta, va spun.

Dar, cu calm, cu multa jovialitate cu o doza mare de ludic si o tona de creativitate, calatoria cu masina poate deveni o reala placere, iar kilometri ramasi de parcurs pana la destinatie se topesc pur si simplu in neant.

Da, v-ati prins, fac o pledoarie, din nou, pentru iesitul din zona de confort si pentru cat mai multe calatorii :) it can be fun, nici nu va imaginati cat de fun poate fi!

Well, si daca va imaginati si aveti si “dovezi” palpabile ale distractiei din masinile voastre petrecute pe drumurile patriei si nu numai, le puteti urca pana pe 2 iunie in aplicatia de Facebook a Mercedes Benz. Puteti castiga:

  • 2 X Test-drives de un weekend cu Mercedes-Benz CLASA B.
  • 4 X machete Clasa B 1:43
  • 2 X termos
  • 2 X patura de picnic
  • 2 X cos de picnic

 

1470025_940488945985931_834910111677387472_nPuteti deci castiga un weekend cu frumoasa din imagine. Si, vai, cat de tare merita, si vorbesc din proprie experienta, fiindca pret de un weekend a fost a mea. Nu numai a mea, de ce sa mint, a fost a noastra. Si am petrecut destul timp in ea, deoarece am reusit, ca un facut, sa prind cele mai mari ambuteiaje din acest an, trei la numar. Dar nu m-am plans, ca pana si statul in trafic are un farmec aparte cand esti intr-o masina ca noua Clasa B de la Mercedes.

E micuta, e zglobie, agila si manevrabila si este foarte, foarte eco. Atat de eco, incat m-a confuzat la inceput, fiindca are motor start-stop, care se opreste atunci cand esti la semafor si porneste cand ridici piciorul de pe pedala de frana. Mi-a prins bine feature-ul acesta in cele “n” ore in care ne-am miscat amandoua ca melcul prin traficul infernal.

Noi doiNu a fost nicio tragedie, am avut timp berechet sa imi fac selfie-uri, in diverse ipostaze, eu singura, eu cu copiii, eu cu Radu, Radu care a apucat si el sa o conduca, nitel, fiindca nu prea am fost dispusa sa ii cedez locul.

Este masina ideala si pentru cei mai lenesi dintre cei mai lenesi, are cutie automata si un “schimbator” de viteze situat in spatele volanului, iar in momentul in care opresti motorul nu mai trebuie sa iti bati capul cu trasul franei de mana (care frana de mana este o maneta, de fapt), fiindca totul se intampla automat.

De fapt in zona dintre cele doua scaune din fata nu a mai ramas decat “joystick-ul” care controleaza ecranul de pe consola centrala: muzica, navigatie, setarile masinii, etc. Nu mai zic de scaunele care parca te invaluie. Si nici de volan. Nimic nu mai zic.

Sa aflati si voi singuri.

Sa va intrebe dupa aia si pe voi copiii: “Mami, unde e masina alba? De ce ai dat-o inapoi? Ne e dor de ea!”