Anul trecut m-am imbarcat in una din cele mai emotionante aventuri, alaturi de Asociatia Unu si Unu. Impreuna cu Tily, Ana si Ana Maria si sustinute la fata locului si de Silviu ne-am dat peste cap si am facut cat de multe valuri am putut. Langa noi a fost si echipa de la Totul despre mame, care a sustinut neconditionat proiectul „Fire de dragoste” pentru care am inotat noi in 2014. Ni s-au alaturat si Ioana, Printesa Urbana, care, datorita comunitatii ei a reusit sa stranga peste 1400 de lei din vanzarea lucrusoarelor Sofiei. Tily a reusit sa aduca cea mai mare donatie inregistrata vreodata la Swimathon pana acum: 5000 de lei. Alaturi de noi au fost atunci si Claudia de la Organic Baby, care a donat 1000 de lei. In total s-au strans undeva peste 11000 de lei. In urma donatiilor, nu numai de la Swimathon ci si din celelalte campanii, s-au realizat si s-au donat peste 600 de seturi de caciulite si botosei, 135 de caciulite si peste 210 cuiburi, donatii care au intrat in patrimoniul a 9 sectii de neonatologie de la Polizu, Sf. Pantelimon, Filantropia, Cantacuzino, Marie Curie, Craiova, Tg. Mures, Constanta, Bacau adica sute de beneficiari, generatii la rand.

Proiectul a fost premiat la Gala Societatii Civile la categoria Buget-/Eficienta+. Este prima oara cand fac parte, chiar si ca o rotita minuscula din angrenajul unui proiect care castiga un premiu, si nu va pot spune cat m-am bucurat. M-am bucurat pentru ca le este recunoscuta, fetelor de la Asociatie, toata munca depusa in anul trecut si m-am bucurat si mai mult, pentru ca (virgula) cauza lor, care este si cauza mea, ajunge sa aiba o expunere din ce in ce mai mare.

Anul acesta o luam de la capat, cu un proiect si mai ambitios si mult mai important. Echipa noastra este aici, anul acesta mie, Anei Maria si lui Silviu ni s-au alaturat Lucian Badescu si Kamara. Langa noi, dar de pe margine, ne fac galerie Tily Niculae si Dana Rogoz.

Detalii despre proiect aveti tot pe pagina Swimathon, eu va pot spune ca este primul de acest fel, ca va fi realizat impreuna cu o organizatie similara din Marea Britanie si ca este mare, mare nevoie de el. Nasterea prematura chiar este o trauma, dincolo de partea fizica este trauma psihica, pentru care nu numai ca nu te pregateste nimeni, insa nici nu te ajuta nimeni. Psihologii, atatia cati sunt in acest moment in maternitati, nu fac fata, parintii, unii dintre ei nu beneficiaza deloc de suport avizat, nu isi cunosc drepturile si de cele mai multe ori nici macar nu stiu unde sa ceara ajutor.

Asa ca, m-as bucura daca ne-ati sustine, din nou.

La fel cum m-as bucura daca ati alege sa sustineti si cauza pentru care inoata Radu si despre care va va povesti el mai jos.

cover Radu

Eu, la fel ca si anul trecut, inot in echipa Prietenii copiilor cu epilepsie alaturi de niste oameni minunati: Lumi Serban, Andrei Serban (baiatul lui Lumi), Alexandra Coliban si Eduard Costache.

Despre Dravet am aflat atunci cand am citit prima oara povestea Sanzianei, fetita Teodorei.

Prima oara nu am reusit sa termin articolul, am sfarsit prin a iesi afara sa iau o gura mare de aer. Apoi am citit si am recitit si m-am hotarat ca trebuie sa fac ceva pentru a incerca sa ajut. I-am spus asta Bogdanei si peste cateva luni ea m-a intrebat daca nu vreau sa inot la swimathon in echipa Asociatiei pentru Dravet. Am acceptat imediat si pana am primit confirmarea ca pot fi membru al echipei m-am tot gandit la cum va fi, ce sa fac, cum sa fac……

Despre situatia copiilor bolnavi de Dravet au mai scris si Bogdana si Adele. Citind-o pe Adele iti veti cunoaste pe Davis, unul dintre supereroii, care anul acesta va inota alaturi de noi! Da, ati citit bine, Davis sufera de Dravet dar va inota alaturi de noi. El este unul dintre supereroi, noi suntem mandri si bucurosi ca suntem prietenii lor.

11639513_893627004037143_1798107308_o

Portretul supereroului mov, emblema noastra la Swimathon

Anul trecut am reusit impreuna (2 echipe) sa strangem peste 7000 de lei. Anul acesta pentru proiectul nostru, Povestea unui supererou, obiectivul este de 11.000 de lei. Aceasta suma va fi folosita pentru editarea unei carti despre un baietel cu epilepsie si intamplarile prin care trece el. Va fi o carte despre prietenie, copilarie dar si despre experientele mai putin placute ale celor ce sunt diagnosticati cu epilepsie. Cartea va fi editată de Asociația pentru Dravet și alte Epilepsii Rare iar fondurile obtinute din vanzare vor merge catre centrul de terapii pentru copii cu epilepsie „Exista Speranta”.

Pe 22 iunie este ziua mea iar pe 23 iunie este ziua internationala a sindromului Dravet. Cel mai frumos cadou pe care l-as putea primi ar fi donatiile voastre pentru proiectul Dravet Romania.

Va las sa urmariti un scurt spot video despre ceea ce inseamna Dravet, creat pro bono de Golem Studio si Brovisual:

M-as bucura enorm sa ne sustineti la fel cum ati facut-o si anul trecut. Va multumim si va rugam din nou, donati, donati, donati!