Toamna asta nu se numara numai bobocii, ci si niste lansari faine de carte. Doua din cele trei lansari, desi le-am ratat, sunt poate cele mai importante. Nu numai pentru ca reprezinta debutul tiparit al celor doua autoare despre care o sa va povestesc mai jos, cat mai ales pentru faptul ca subiectul principal al cartilor este maternitatea.

manualul-mamicii-zen-500x500Prima, in ordinea cronologica a aparitiei, este Raluca Rebedea Zenga, pe care am ajuns sa o indragesc inca de cand i-am descoperit blogul acum cativa ani buni. Eu nu ii cunosc latura publica, cea care apare prin ziare si nici nu ma intereseaza aceea, dar am ajuns sa ii cunosc latura de mama responsabila, cu picioarele pe pamant, plina de umor si caldura, atenta si implicata si cu siguranta cartea ei, Manualul mamicii zen reflecta perfect aceasta latura. Pe Raluca o puteti gasi in weekendul acesta la Baby Expo, vineri pe 18 septembrie de la 17:30, asa ca dincolo de carte o puteti prinde si sa stati de vorba cateva minute cu ea si eventual sa ii „furati” si un autograf.

Mai multe informatii gasiti fie pe site-ul dedicat acestei carti sau pe pagina de Facebook.

o-sa-te-tin-in-brateA doua lansare a avut loc la sfarsitul saptamanii trecute, este vorba de cartea Printesei Urbane,  „O sa te tin in brate cat vrei tu si inca o secunda” care a fost un real succes inca dinainte de lansare si daca e scrisa in stilul in care scrie si pe blog atunci inteleg din toate punctele de vedere succesul sau. Are darul de a-ti lua inima, de a ti-o framanta bine de tot in maini si de a ti-o inapoia farame. Pe Ioana o citesc de vreo sapte ani de zile cu consecventa si de cand este mama, Ioana scrie si mai emotionant decat o facea inainte, uneori sfasaietor si adeseori inspirational.

Imi amintesc de un moment, eram insarcinata in vreo opt luni cu Radu, singura mea „vacanta in doi” fusese cu vreo doi ani in urma, eram dupa o serie neagra de branule cu David, nopti nedormite si in fata ochilor mi-a aparut un articol al ei despre Amsterdam. Cu o poza cu ea uitandu-se pe fereastra barcii in care se cazase. Si vreo saptamana dupa ce am citit articolul mi-am dorit numai sa ajung si eu, cu Radu, sa ne cazam in Amsterdam pe o barca. Nu am ajuns nici pana in ziua de azi, evident :)

Ioana m-a facut de multe ori sa plang. Am plans in hohote cand a scris asta , desi aveam o scuza, as fi plans si daca mi s-ar fi parut ca te  uitai putin stramb, eram insarcinata in 35 de saptamani si prin urmare eram construita exclusiv din hormoni. Ulterior am realizat ca era mult adevar in ceea ce a spus atunci si ca de multe ori tindem sa facem excese :)

Am plans de emotie cand am citit povestea nasterii lui Ivan, m-am emotionat la fiecare articol din sarcina si dupa cele doua nasteri, citindu-le si retraindu-mi propriile experiente.

Asa e ea. She makes you cry big time.

Cartea o gasiti aici, am inteles ca exista si un cupon de reducere, PRINTESA-URBANA, cu ajutorul caruia primiti 30% reducere la achizitie.

Dincolo de lansare, va mai recomand si seria de evenimente organizate de Ioana, Brunch cu fetele.

mitul-temei-pentru-acasa~8094987Last, but not least, cea de a treia lansare, pe care chiar nu am de gand sa o mai ratez, a cartii lui Alfie Kohn, Mitul temei pentru acasa.

Nu cred ca se putea timing mai potrivit pentru aceasta lansare, voi fi si eu acolo, va recomand fie sa veniti si voi la Humanitas Cismigiu, fie sa o comandati de pe site-ul Totul despre Mame. Detalii complete despre eveniment aveti pe pagina de Facebook.

Dezbaterea anuntata are toate premisele sa fie una extrem de aprinsa si bogata, avand in vedere ca vor fi prezente atat Oana Moraru, fondatoarea scolii Helikon, dar si Raluca Ion, jurnalist la Gandul, pe care eu personal o admir enorm de mult.

Daca stau sa ma gandesc cele trei recomandari de azi costa mai putin de 100 de lei si cred ca va fi cea mai bine investita suta de lei din aceasta toamna. Pe cuvant de onoare.