Lady Gaga la apogeul ei (parerea mea personala si extrem de subiectiva).

 

Clipul a face parte din coloana sonora la filmului documentar „Campul de vanatoare” („The hunting ground”) in care se vorbeste despre agresiunile sexuale care au capatat dimensiuni epidemice in campusurile din Statele Unite.

Este un film care ar trebui adus si promovat si in Romania, mai ales in contextul ultimelor intamplari de la noi din tara.

Ca sa intelegeti ca situatia la noi nu este deloc mai roz, ba dimpotriva, poate ajungeti si pe site la nuinseamnanu.ro, o initiativa pornita din sanul blogosferei, ca raspuns la cazul de la Vaslui.

Una din discutiile cele mai aprinse s-a dus pe marginea unui articol „dedicat” mamei unuia dintre violatori si de atunci ma gandesc obsesiv la faptul ca niciuna din campaniile de educare si constientizare nu a avut si-o componenta de preventie, special adresata mamelor de baieti.

Imi pare rau sa o spun, dar cele mai multe dintre deprinderi, bune si rele deopotriva se capata in copilarie. Mediul familial, valorile transmise, relatia cu parintii, relatia dintre parinti, atitudinea generala a mamei, felul in care se desfasoara relatiile dintre frati, fiecare isi pune amprenta pe felul in care viitorul barbat va privi si va relationa cu femeile din viata sa mai tarziu.

De la mama ultra-permisiva, pentru care copilul este pus pe un piedestal si care ii iarta si ii permite orice baiatului ei, la mama pentru care copilul este aproape invizibil, la mama over-achiever si hipercompetitiva care isi impinge copilul pana dincolo de limitele si puterile sale si pana la mama extrem de autoritara si dominanta, care ii calca in picioare orice urma de personalitate copilului ei, toate sunt autoarele morale ale viitoarelor fapte ale copiilor lor.

Mi-a luat extrem de mult timp sa constientizez, sa inteleg si sa ajung sa accept asta, fiindca este la fel de valabil si in celelalte cazuri de agresiuni, nu numai cele sexuale.

Pe langa asta, in cultura noastra, discutiile despre sex sunt tabu. Si credem cu o inocenta vecina cu stupizenia ca daca nu discutam, atunci nu exista. Copiii in ziua de azi sunt infinit mai mult expusi mesajelor cu caracter sexual, oricat am vrea noi ca asta sa nu se intample si oricat am nega noi asta. Si de aceea, cel mai ok mod pentru ei de a dobandi informatii de calitate si valoroase pe acest subiect, informatii reale, autentice si care sa le creeze o baza frumoasa legata de viitoarea lor viata sexuala este sa le primeasca in casa, direct de la parinti, in mod onest.

Altfel, nu numai ca nu veti avea niciodata controlul asupra surselor de informatii, dar nici macar asupra calitatii acestor informatii, ceea ce ii face mult mai vulnerabili in fata necunoscutilor, dar si mai susceptibili sa greseasca ei, la randul lor.

Simt ca ma indrept spre o zona cu nisipuri foarte, foarte miscatoare.