Joi va fi o zi grea. Fiindca Diana Rotaru si Sabina Ulubeanu, directoare artistice InnerSound New Arts Festival, ii vor aduce un omagiu Teodorei, care ne-a parasit mult prea repede si mult prea brutal, in urma incendiului din Colectiv.

Despre relatia de prietenie dintre Sabina si Teodora s-ar putea scrie zile intregi. Dincolo de o sensibilitate artistica pe care au impartasit-o in egala masura, pe ele le-a legat o lunga si nenecesara suferinta fizica. Am vorbit de mai multe ori cu Sabina despre boala si felul in care te afecteaza, nu numai in relatia cu cei din jur ci si in propria relatie cu tine insati. Imi este greu sa scriu, imi este greu chiar si sa gandesc momentele de rascruce prin care au trecut amandoua, si felul in care au razbit si le-au depasit.

In timp record, echipa InnerSound a reusit sa se adune si sa puna la punct tot acest eveniment in memoria Teodorei. Asta fiindca dincolo de relatia lor de prietenie, Teodora a fost de la bun inceput un sustinator al proiectului. Las aici cateva cuvinte din comunicatul de presa, fiindca mesajul este pus in cuvinte mult mai bine decat as putea eu vreodata sa o fac.

„Evenimentul de la București este dedicat memoriei fotografei și prietenei InnerSound Teodora Maftei, cea care a fost alături de organizatori încă de la înființare, participând cu lucrări în expozițiile de fotografie, ca performer și cu maximă discreție în echipa de promovare a festivalului. Teodora iubea muzica în orice formă, de la Bach la muzica rock și până la cele mai inedite experimente ale muzicii contemporane culte. Muzica, poezia și fotografia au constituit reperele cele mai importante ale vieții Teodorei. Ne dorim ca energia și entuziasmul prietenei noastre să se transmită pozitiv urmatoarelor generații de artiști, de aceea, începând cu ediția 2016, premiul de fotografie al InnerSound New Arts Festival se va numi „Premiul Teodora Maftei”.

Totodată, concertul In Memoriam Teodora Maftei este și o reaminitire a faptului că victimele incendiului din Colectiv vor avea nevoie de mulți ani de recuperare fizică , și, mai ales, psihică și sufletească. După ce rănile se vor vindeca, ei vor avea nevoie de timp, energie și resurse materiale pentru a regăsi frumosul și binele din jurul lor. Îi putem ajuta donând în conturile puse la dispoziție publicului în mass media.”

„Ce pot avea în comun un videogame celebru, matematica vizuală de avangardă, o animație sofisticată despre păsări, o poveste despre un tată singur și fetița lui, universul domestic al unui compozitor, o paranoia alb negru cu un accent de roz și o poveste dintr-o peșteră?”

Programul complet il aveti aici:

FLYER-SILENT_FILM_2015_preview-color

Mai multe informatii despre eveniment gasiti pe pagina de Facebook a evenimentului (unde puteti da join si RSVP), intr-un articol din „Decat o revista”, precum si pe pagina de facebook a Innersound.

Intrarea la concert este libera, iar eu sper sa ne vedem in numar cat mai mare, fiindca veti avea parte de o experienta complet atipica si de neuitat. Si undeva, acolo, in tulburarea unei clipe, intr-o nota discordanta sau intr-un cadru ravasitor, veti descoperi o frantura din ceea ce a fost sufletul miraculos de frumos al Teodorei.

Nu putem uita, nu avem voie sa uitam.