Aceasta vacanta de iarna, asa buclucasa cum a fost ea, a fost prilejul perfect pentru ca ai nostri copii sa isi dea complet programul peste cap. Nu stiu cum si cand s-a insinuat printre noi culcatul “din ce in ce” mai tarziu si pana ne-am prins noi ajunsesem deja la culcatul “extrem” de tarziu, cert este ca am avut o multime de zile in care ei s-au culcat de fapt in ziua urmatoare.

Si culcatul era doar o parte a discutiei, ca dupa culcare urma, normal trezirea. Nu mai intru in detalii, putem spune ca au fost zile in care am dat “skip” la micul dejun :).

In conditiile astea, va dati seama ca e nevoie de o intreaga strategie pentru a readuce lucrurile pe fagasul normal, odata intorsi la rutina zilnica de gradinita/scoala/activitati.

Unul din primele lucruri pe care le-am facut a fost sa pregatim “terenul”: “Ok, acum ne culcam tarziu, dar sa stiti ca mai sunt x/x-1/x-2 zile in care ne mai facem de cap” sau “stiti, de luni reincepe gradinita, si ne vom trezi devreme-devreme, pentru ca voi sa va revedeti cu colegii vostri si sa le povestiti ce ati facut prin vacanta”. Cu cat discutiile acestea incep mai din timp, cu atat sunt mai multe sanse ca ele sa se aseze bine in creier si copiii sa fie pregatiti, intr-o oarecare masura de revenirea la programul vechi. E, daca vreti, o operatiune asemanatoare cu celei care are loc la trecerea la ora de iarna sau de vara.

La ce alte trucuri am mai apelat? Intrati pe Avon – Schimba lumea prin frumusete pentru a citi si restul articolului, sper din toata inima sa va fie si voua la fel de utile cum ne-au fost si noua.

Credti foto: © Tammy Mcallister | Dreamstime Stock Photos