Am așteptat mult acest moment istoric al scăderii TVA-ului. Fiindcă sunt o doamnă în etate (rolling eyes) sunt trecută și prin multe creșteri și reduceri de TVA.

L-am prins și la 18% și la 22% și la 19% și la 24% și mereu m-a nedumirit de ce marii economiști ai țării au tendința asta masochistă de a ne face să ne torturăm materia cenușie cu cote așa de imposibile și nu pun și ei ca oamenii normali o cifră rotundă. Cam cum e acum. Nu că m-ar ferici această cifră teribil de tare, dacă stau să mă gândesc la alte state care nu or avea ei cifre rotunde, dar au un TVA de 11% sau 16%. Asta e, defilăm cu ce avem.

Spun că l-am așteptat mult, însă i-am și simțit efectele? Hm, păi să vedem.

Prima, dar prima reacție am avut-o imediat după Bobotează, când m-am dus frumos la ghișeu să plătesc internetul și cablul. Și nu înțelegeam de ce nu mai este suma fixă, și e mai puțin și e și cu virgulă. Am vrut să mă iau de doamna, să îi spun că mi-a greșit contractul, noroc că mintea-mi sclipitoare mi-a trimis ochii pe bon direct la cota de TVA. Me happy, am economisit fabuloasa suma de 3,91 lei odată cu această reducere de TVA. Fericită de descoperire, m-am aruncat în primul Mega Image din cale, decisă să cheltuiesc economiile făcute. Glumesc. Adică de aruncat m-am aruncat în el, dar oricum o făceam și fără economia de la cablu.

Vorbind serios acum, la un calcul simplu, într-un an această economie la cablu se traduce în 46,92  de lei. Dacă e să extrapolăm și în alte zone, am putea ajunge la o sumă de-a dreptul interesantă, mai ales ca noi suntem o familie mare și numai coșul nostru lunar este impresionant. Însă, la utilități această schimbare a fost undeva spre zero, fiindcă degeaba s-a redus cota de TVA la energia electrică, dacă mi-au crescut alte cote din componenta prețului final la curent. Personal nu am resimțit nicio diferență la utilități. Factura de telefon a venit the same, mai ales că a scăzut TVA-ul, dar a crescut cursul, deci ce am luat pe pere am dat pe mere, și invers.

Ce am mai observat si unde am mai facut economii? Puteti afla doar citind (sic!) pe Avon  – Schimba lumea prin frumusete, la rubricuta mea, care creste de la o luna la alta ca Fat Frumos din Lacrima!

Credit foto: © Matthew Collingwood | Dreamstime Stock Photos